TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

perjantai 2. lokakuuta 2015

Turku Food & Fun 2015


Syyskuun viimeisenä päivänä alkoi Turku food & fun –tapahtuma, jota vietetään sunnuntaihin 4. lokakuuta asti. Islannista Suomen Turkuun rantautunutta ruokatapahtumaa vietetään jo toista kertaa. Mukana on 7 turkulaista baaria ja 12 ravintolaa, joissa vierailevat keittiömestarit tarjoavat 48 euroa maksavan erikoismenun. Keittiömestarien kansallisuus painottuu vahvasti Pohjoismaihin, erityisesti idean syntymämaahan Islantiin. Neljä kahdestatoista keittiömestarista ja kolme neljästä baarimestarista on islantilaisia, yksi ruotsalainen, yksi norjalainen ja yksi tanskalainen.

Vierailevat keittiömestarit on haastettu tekemään omat neljän ruokalajin menunsa saariston parhaista raaka-aineista. Keittiömestarit tuovat myös vahvasti oman kädenjälkensä paikallisiin raaka-aineisiin. Valitettavasti kaikkia kattauksia ei ehdi käydä maistamassa vaikka haluaisikin. Teimme pöytävaraukset parille illalle ja perjantaina on aikomus mennä Koulun penkille oppimaan, miksi eri ihmiset maistavat ruoan eri tavoin. Ruoka on hyvä syy matkustaa Turkuun.

Food & Funin lisäksi viikonloppuna Turun Messukeskuksessa järjestetään kirja-, ruoka- ja viinimessut.

Perjantaina klo 13.30-16 kaikki Food & Fun baareissa vierailevat baarimestarit esittäytyvät ja kilpailevat ruoka- ja viinimessuilla.

Lauantaina 3.10. klo 12-14.30 messuilla nähdään keittiömestareiden kilpailu. Kolme kansainvälisen tuomariston valitsemaa Food & Fun ravintoloissa kokannutta keittiömestaria valmistavat kaksi kilpailuannosta. Kansainvälinen ja paikallinen tuomaristo pisteyttää suoritukset ja voittaja julkistetaan vielä saman päivän aikana.


Food & Fun tekee yhteistyötä myös Flame Jazz –tarpahtuman kanssa. Lue lisää täältä.


Keskiviikkona nautimme Ludussa keittiömestari Hamilton Johnsonin ”Soul kitchen” menun, joka viineineen, sekä possuannoksen kanssa tarjotun vehnäbock -oluen kanssa, oli kerrassaan huikea suoritus.  Illan tunnelman täydensi pianon takana soulhenkisestä musiikista vastannut Johanna Rauma, hämyisä valaistus sekä tuulikaapin päälle asennettu savukone, joka ajoittain pölläytti ilmoille savuisen kapakan harmautta (kuitenkin ilman tupakankäryä). Vahva suositus sitruunan ja timjamin makuiselle alkudrinkille 'Absolut Ludu'.

LUDU

amuse: fenkolinäkkäriä, piparjuurimousse ja pikkelöityä kyssäkaalia sekä
talon focacciaa, ankanmaksamousse ja omenasose

kylmäsavustettua haukea, osterivanukasta, savustettua mätiä ja tilli-vermuttikatiketta

oluessa haudutettua possunposkea, pikkelöityä luumua, rapeaa possu-hasselpähkinämysliä, korianterilientä, rapeaksi paistettua kamaraa ja maissipuuroa

karitsan entrecotea, friteerattua karitsan kateenkorvaa, sipulipyreetä, rapeaa lehtikaalia ja melassikastiketta

valkosuklaa-pistaasi ’blondie’, mustikkamoussea, sitruunajogurttia ja jäätelöä paahdetuista vaahtokarkeista


                                                     *  *  *  *  *  *  *  *  *
Torstaina oli vuorossa ravintola Torre, jonka keittiöstä vastasi Puertoricosta New Yorkin kautta Philadelphiaan kulkenut modernin latinokeittiön edustaja Yun Fuentes. Torren menu, ehkä hiukan vaisusta alusta huolimatta, oli nousujohteinen. Liharuoat ja jälkiruoka nostivat tasoa ja parhaiten jäi mieleen possuannoksen erityisen maukas, kahvipaahdettu porkkanapyree.


TORRE

amuse: vihreää banaania, simpukoita, vizcaina-paprikakastiketta ja  avokadopyreetä

kuhaceviche, pikkelöityä punasipulia, poltettua tomaattivettä, puolukoita ja
poltettua & jauhettua punasipulia

bacalaitos –turskakeksejä, piparjuuri-rapusalaatti

japanilaista satsuma-härkää tikussa, plantainbanaanikeittoa, marinoituja mustatorvisieniä

haudutettua possunposkea, kahvipaahdettua porkkanaa, chicarron riisiä ja
papuja ”family style”

vuohenjuustoflan, guavahyytelö, sitruunalumi, mantaceditos keksiä

Lue lisää Turku Food & Fun ravintoloista sekä baari- ja keittiömestareista:

Ludun keittiön on valloittanut Hamilton Johnson USA:sta
Ravintolalaiva Cindyn menusta vastaa virolainen Ranno Paukson
Sergio’s on kutsunut keittiöönsä italialaisen huippukokin Riccardo Benvenutin
Tintå tarjoilee islantilaisen Jóhannes Jóhannesonin ideoiman kokonaisuuden
E. Ekblomin keittiössä määrää islantilainen Kári Þorsteinsson
Sointu on kutsunut keittiöönsä islantilaisen Steinar Bjarki Magnússonin
Karu Izakayassa luotetaan islantilaiseen Eyþor Mar Halldórssoniin
Torren menusta vastaa Yun Fuentes USA:sta
Smör tarjoaa norjalaisen Tony Martinin menun
Hus Lindman luottaa Moskovassa työskentelevään Erwin Petersiin
Pinellan menun on tehnyt tanskalainen Thomas Lorenzen
Kaskis kutsui keittiöönsä ruotsalaisen Fredrik Johanssonin

Börs bar & cafessa nähdään virolainen baarimestari Agu Koit
MarinaPalace Lounge Barissa cocktailit sekoittaa islantilainen Asgeir Mar Björnsson
The Cow kutsui mukaan islantilaisen baarimestari Gunnstein Helgin
Bar4:ssä drinkit tarjoilee espanjalainen Roberto Valle
Pinellan baarimestari on islantilainen Orri Páll Vilhjálmsson
E.Ekblomin vieraileva baarimestari Hisashi Watanabe saapuu Japanista
Tiirikkalan baaria luotsaa Jani-Pekka Hiltunen – yllätysyllätys, Suomesta


2 kommenttia:

  1. Itse kävin tutustumassa E. Ekblomin Food & Funiin, mutta aika mahtavilta kuullostaa Ludunkin menu! Kaikissa ravintoloissa oli kyllä toinen toistaan kiinnostavampia annoksia..... Odotan jo ensi vuoden tapahtumaa. ;)

    http://ssiiripilketta.blogspot.fi/2015/10/food-fun-festivaalimenu-e-ekblomissa.html

    VastaaPoista
  2. Ensi vuonna uudelleen - ehdottomasti!

    VastaaPoista