Turun Messukeskuksessa vietetään tänä
viikonloppuna kirja-, ruoka- ja viinimessuja viimeksi mainittujen keskittyessä
pääosin lähiruokaan. Lähiruokayrittäjiä onkin esillä varsin kiitettävä määrä jauhomyllyistä
lihanjalostajiin ja chilinkasvattajista kalkkunansavustajiin.
Tällä kertaa
saamelaisetkin lasketaan lähiruokayrittäjiksi. Saamelaisalueen Koulutuskeskus
kokkiopettajineen valmistaa messuilla annoksia porosta. Myös Turun yliopisto
antaa ruokamessuille vahvan panoksensa, sillä Turun yliopiston Funktionaalisten
elintarvikkeiden kehittämiskeskus tuo messuvieraille tietoa makumieltymysten
ihmeellisyyksistä sekä hyönteisistä tulevaisuuden ruokana.
Ruokahallin demokeittiössä hääräilevät
enimmäkseen Antti Vahtera ja Aki Wahlman, jotka valmistavat herkkuja niin
kustavilaisesta ahvenesta kuin flank steakista tai suomalaisesta riistasta. He
juonsivat myös perjantaisen ”bloggisodan” eli bloggaajien kokkisodan, joka
käytiin teeveestä tutulla formaatilla: kolmelle joukkueelle kaikille omanlaisensa
yllätysainekset, kymmenen minuuttia aikaa miettiä menu ja kaksikymmentä
minuuttia aikaa valmistaa ruoka. Kisan voitti kuha-annoksen valmistanut
joukkue, jossa kilpailivat bloggaajat ”Kaikki äitini reseptit”, ”Andalusian
auringossa” ja ”Prinsessakeittiö”. Onnittelut voittajille ja muille koville
kilpailijoille.
Messujen muita esiintyjiä ovat
lähiruokayrittäjät sekä monet uutuuskeittokirjojen tekijät.
Lauantain ohjelmasta pitää ihan
erikseen mainita Food & Fun keittiömestareiden kilpailu. Tätä
kirjoitettaessa en vielä tiedä ketkä sinne on valittu mukaan, mutta
maisteltuamme Ludun ja Torren menut olisin ihmeissäni, jos jompikumpi näistä
keittiömestareista ei olisi mukana, ellei jopa molemmat.
Food & Fun kumppaneineen ja Timalin
opiskelijaryhmä islantilaisvahvistuksineen valmistaa ja tarjoilee pieniä
annoksia koko messujen ajan ruokamessujen päälavan oikeasta reunasta.
Viereisen hallin viinialueella pidetään tastingeja muun muassa lakritsin ja viinin
yhdistämisestä
edit
TS Ruoka kertoo F&F kilpailuista omassa uutisessaan. Keittiömestareiden kisan voitti Kaskiksen vieraileva tähti, ruotsalainen Fredrik Johansson ja baarimestareiden kisan ykkönen oli BAR4:n Roberto Valle. Lue lisää Turun Sanomien uutisesta täältä.
edit
TS Ruoka kertoo F&F kilpailuista omassa uutisessaan. Keittiömestareiden kisan voitti Kaskiksen vieraileva tähti, ruotsalainen Fredrik Johansson ja baarimestareiden kisan ykkönen oli BAR4:n Roberto Valle. Lue lisää Turun Sanomien uutisesta täältä.
Tuolla messuilla on velipoikakin italialaisine ruokineen:)
VastaaPoistaNo pärskyle. Mikset napannu hihasta? Olis ollu hauska tavata.
VastaaPoista@ Jael
VastaaPoistaSiellä oli kokonainen "katu" italialaista hyvin esillä.
@ Nanna
Sen verran oli kiire etten ehtinyt jäämään edes baarimestareiden kisaa seuraamaan. Napataan hihasta sitten ensi kerralla kun satutaan samoihin karkeloihin :)
Koko katu on veljen vuokraama ja järjestelemä , joista hän vuokraa osan eteenpäin muille italialaisen ruuan myyjille. Sama juttu sitten Helsingin messuilla
VastaaPoista