Kylmä kohokas on itse asiassa ihan tavallinen liivatteella hyydytetty
jälkiruoka. Kohokkaan ulkonäkö on saatu aikaan teippaamalla jälkiruokakulhon
reunalle paperisuikale ja täyttämällä annosvuoka hiukan yli. Sitten kun ”kohokas”
on hyytynyt, paperi poistetaan ja ”kohokkaan” pinta jää korkeammalle kuin
annosvuoan reuna.
Tämä kylmä ”kohokas” saa makunsa mansikoista, mangosta ja kookosmaidosta.
Valkuaisvaahto antaa massalle lisää volyymia ja kuohkeutta. Jälkiruokakulhon
koosta riippuen aineksista tulee 4-6 annosta.
Kylmä jälkiruokakohokas
300 g mangokuutioita
300 g mansikoita
2 dl kookosmaitoa
200 g maustamatonta maitorahkaa
1 dl vettä
6 liivatelehteä
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
Laita blenderin kannuun mangokuutiot,
peratut mansikat, kookosmaito sekä maitorahka ja surauta seos tasaiseksi. Kaada
seos isoon kulhoon. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi
minuutiksi ja kuumenna eri astiassa 1 dl vettä kiehumispisteeseen. Sulata pehmenneet
liivatteet kuumaan veteen ja vatkaa seos blenderissä soseutettujen ainesten
joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi lisäten sokeria vähän
kerrallaan. Kääntele valkuaisvaahto tasaisesti muun seoksen joukkoon ja laita
kulho jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Leikkaa sillä välin voipaperista noin
6-10 cm suikaleita ja teippaa ne tiiviisti jokaisen annosvuoan ympärille siten
että suikale muodostaa reunan yli ulottuvan kauluksen.
Kun ”kohokas”seos on hiukan asettunut, jaa
se tasan kauluksellisiin annosvuokiin. Anna ”kohokkaiden” hyytyä jääkaapissa
vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Poista paperikaulukset ja koristele
annokset mansikoilla ennen tarjoilua.
Nami, kookos ja mansikat ovat hyvä yhdistelmä. Tein niistä itse taannoin pannacottaa. Kohokkaan kuohkeus kuullostaa houkuttelevalta. :)
VastaaPoistahttps://ssiiri.wordpress.com/2015/05/07/mansikka-kookospannacotta-ja-ihanat-paahdetut-kookoslastut/
Mansikka ja kookos on hyvä yhdistelmä. Tässä "kohokkaassa" voi toki käyttää melkein mitä tahansa marjoja/hedelmiä. Idea on se tärkein: paperikauluksen avulla kukkuroilleen täytetty jälkiruokamalja.
VastaaPoista