Kalaa pitäisi kuulemma syödä vähintään
kaksi kertaa viikossa. Onneksi kauppahallien kalakauppiailla on tiskissään kelpo
valikoima tuoretta kalaa. Tällä kertaa lautaselle pääsi kuhafilee.
Piparjuurivoissa haudutettua kuhaa
1 kuhafilee (tai ½ isosta) /
syöjä
50
g voita
25
g raastettua piparjuurta
suolaa
valkopippuria myllystä
Sekoita
keskenään huoneenlämmössä pehmennyt voi ja piparjuuriraaste sekä ripaus suolaa.
Voit halutessasi muotoilla 1/3 voimäärästä nappeja tai muuten säästää sen
tarjoilua varten. Tee voita kalamäärän mukaan tarvittaessa suurempi määrä. Tästä riitti
kahdelle.
Laita
piparjuurivoita vähäsen pannulle ja ota hieman väriä kuhalle. Käännä kuhafileet
ja laita loput paistoon varatusta voista pannulle. Pidä pannu alhaisella
lämmöllä ja valele kuhaa piparjuurivoilla kypsennyksen ajan. Yritä olla
kypsentämättä kalaa liiaksi. Helpommin se onnistuu isommalla, paksummalla
fileellä. Nosta varovasti kypsä kuhafilee lautaselle, ja laita voita tai
voinappi kalan päälle juuri ennen herkuttelua. Vielä pari rouhaisua valkopippuria myllystä ja siinä se on.
Juuresfondantit
isoja
yleisperunoita
juuriselleri
isoja
porkkanoita
ankanrasvaa
kanalientä
Lämmitä
uuni 200 asteeseen. Leikkaa perunoista kaksi vastakkaista puolta tasaiseksi.
Leikkaa juuriselleristä perunoiden paksuinen viipale. Paina rengasmuotilla
juureksista kiekkoja. Kuori porkkanat ja leikkaa niistä saman paksuisia
viipaleita kuin perunoista ja selleristä. Kuivaa kaikki tasaiset pinnat.
Sulata
ankanrasva paistinpannulla ja ruskista ensin porkkanoiden tasaiset pinnat.
Laita porkkanaviipaleet uunivuokaan, kaada vuokaan hiukan kiehuvaa kanalientä
ja laita vuoka uuniin. Ruskista sitten peruna- ja sellerikiekkojen tasaiset
pinnat, lisää ne uunivuokaan, kaada ankanrasva juuresten päälle ja kaada
kanalientä vuokaan vielä sen verran että nesteen pinta ulottuu juureskiekkojen
reunaan asti. Laita vuoka takaisin uuniin ja kypsennä fondanteja 25 minuuttia.
Nosta juuresfondantit pois liemestä, mausta suolalla ja mustapippurilla ja
asettele lautasille.
Tuollaisia fondantteja,tosin perunasta ,teki juuri eräs kilpailija täkäläisessaä MasterChefissa ,ja katselinkin niitä sillä silmällä;D Ihana annos!
VastaaPoistaAi niin ,perunastahan nuo sinunkin olivat...
VastaaPoistaMe tehään perunafondantit ihan voilla. Ja ai, omssinomssi ne maistuu.
VastaaPoistaSuski Alppilast