Olen pikku hiljaa pääsemässä siitä
ajatuksestani, että keittäminen veisi lihasta makuja, ja että maut säilyisivät
paremmin uunikypsennyksessä. Niinpä päätin laittaa tällä kertaa porsaan
kasslerin kattilaan uunin asemesta. Lihan voisi suolata etukäteen, mutta tämä
on tapa, joka ei kaipaa useamman päivän ennakkosuunnittelua ja sopii siis
heräteostajalle paremmin.
Keitetty kasslerpaisti
1,7
kg kasslerpala
120
g karkeaa merisuolaa
1 sipuli lohkottuna
3 laakerinlehteä
1
rkl kokonaisia
valkopippureita
1
rkl kokonaisia
maustepippureita
pala juuriselleriä
vettä
Pyyhi paisti ja työnnä paistilämpömittari kassleriin niin, että mittarin kärki on lihaksessa, ei rasvaisessa osassa. Laita koko komeus kattilaan. Lisää suola ja kylmää vettä niin, että paisti peittyy kokonaan. Kun vesi alkaa kiehua, poista pinnalle kertyvä vaahto. Laita loput aineet kattilaan ja anna kiehua kunnes lihan sisälämpötila on 80 astetta. Tämä vie noin kaksi tuntia. Lisää kattilaan kiehuvaa vettä mikäli nestettä haihtuu liian nopeasti. Nosta liha kattilasta ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Laita
jäähtynyt liha jääkaappiin jäähtymään. Jäähtyneenä siitä on helpompi leikata
kauniita viipaleita. Voit valmistaa lihan hyvissä ajoin, vaikkapa jo edellisenä
päivänä. Kun on aika tarjoilla se, leikkaa paistista sopiva määrä viipaleita ja
lämmitä ne paistinpannussa ennen syömistä.
ja sitten se paistettu kasslerpaisti
Sokeriliemi
½
dl lihan keitinlientä (on
erittäin suolaista)
½
dl vettä
1
dl ruokokidesokeria
pieni
liraus seesamiöljyä
liraus soijaa
lopuksi
valkopippuria myllystä lihanpaloille
Laita
pannulle sokeri ja anna kuumentua kunnes sokeri sulaa. Lisää liemi ja vesi ja
sekoitta keskenään. Lisää seesamiöljy ja soija, sekoita ja laita
kasslerviipaleet pannulle. Anna lämmetä hyvin kummaltakin puolelta ja mausta
lopuksi valkopippurilla.
Parsa-perunasalaatti
2 keitettyä kiinteää perunaa
8
tankoa vihreää parsaa
4 retiisiä
2 kevätsipulia
parmesaanilastuja
kastike
1
rkl oliiviöljyä
1
rkl valkoviinietikkaa
2
tl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Kuutioi
perunat sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi parsat ja keitä niitä
muutaman minuutin ajan miedosti suolatussa vedessä. Viipaloi kevätsipulit sekä
retiisit ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita kulhossa kaikki
aineet paitsi parmesaanilastut, jotka lisätään vasta lautasella.
Joku sanoi jossain näistä miljoonista kokkausohjelmista, että joka keitetyn (lihan) paistaa, se taivaan maistaa :)
VastaaPoistaCampasimpukka taisi jatkaa sanontaa jotenkin siten, että joka paistetun keittää, sen ruuan saa metsään heittää :)
VastaaPoista