Jos ei osaa päättää millaisen pizzan
haluaa, vaihtoehtona on tehdä monta pientä pizzaa – vaikka jokainen erilaisella
täytteellä. Pikku pizzettat ovat käteen sopivaa, kivaa tarjoiltavaa yhtä hyvin niin
lastenkutsuille kuin aikuisten illanviettoon. Yhden ison pizzan taikinamäärästä
saa 6-12 pizzettaa, jotka kaikki mahtuvat vielä yhdelle ja samalle
leivinpellille paistumaan. Pizzettaa voi hyvällä syyllä kutsua myös lämpimäksi voileiväksi.
pizzettojen valmistamiseen tarvitset
pizzataikinaa (ohje täällä)
pizzan
täytteitä ja mozzarellaraastetta
leivinpaperia
Kauli
pizzataikinasta tasakokoisia pieniä leipäsiä halkaisijaltaan noin 7-12 cm ja asettele
pizzettapohjat tasaisesti leivinpaperin päälle. Levitä taikinalle ensin
tomaattikastike tai crème fraichesta sekoitettua vaalea pizzakastike ja sen
päälle haluamasi täytteet. Mozzarellaraasteen voi ripotella joko kaikkien täytteiden päälle, kuten tässä, tai kastikkeen ja täytteiden väliin, jolloin pizzan täytteet jäävät paremmin näkyviin. Näiden pizzettojen täytteet olivat
päärynäviipaleita
(tai viikunaa kun on niiden aika)
parmankinkkua
vuohenjuustoa
kylmäsavulohta
miniparsaa
(esikeitettävä minuutin tai pari)
viiriäisenmunia
pekonia
sipulia
sinihomejuustoa
Kuumenna
uunipeltiä 270 asteessa noin 10 minuutin ajan, ota pelti ulos uunista ja
nykäise pellille leivinpaperi jonka päälle pizzettat on tehty. Kypsennä
pizzettoja 270 asteessa noin 10(-12) minuuttia kunnes juusto on sulanut ja pinta
on kauniin ruskeapilkullinen.
Salaatin kera tai ilman |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti