Kun aprillipäivän sillit on syöty ja kuravedet juotu, jälkkäriksi voi leipoa pellillisen pikkuleipiä. Jääkaapissa oli pari hillopurkkia,
joiden pohjalla oli vain tilkkanen hilloa ja pakastimessa oli puolikas paketti
murotaikinaa. Yhdessä niistä tuli pari tusinaa hillopikkuleipää. Tämä on niin
helppo resepti, että kannattaa ottaa pikkuleipurit mukaan keittiöhommiin vaikka
pääsiäispyhien aikaan. Ja saa tästä onnistumisen iloa sellainenkin
satunnaiskokki, joka muulloin ostaa pikkuleivät kaupasta.
Hillopikkuleivät
200
g (puoli pakettia) pakastettua murotaikinaa
noin
1 dl paksuhkoa hilloa
1
dl tomusokeria
tilkka
vettä
Sulata
murotaikinalevy ja leikkaa se pitkittäin kahtia. Kauli kumpikin levy hiukan
pidemmäksi ja litteäksi, nosta levyt leivinpaperin päälle uunipellille ja
levitä murotaikinan keskelle hillovana.
Kypsennä
uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä ja leikkaa pötköt
pienemmiksi paloiksi. Sekoita pienessä kulhossa tomusokeri ja ihan pikkutilkka
vettä tanakaksi tahnaksi, lusikoi seos pursotinpussiin ja koristele pikkuleivät
sokerikuorrutteella.
Onpas söpöjä pikkuleipiä :)
VastaaPoistaOn nämä varsinaisia kahvipöydän koristuksia.
VastaaPoista