TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Hillopikkuleivät



Kun aprillipäivän sillit on syöty ja kuravedet juotu, jälkkäriksi voi leipoa pellillisen pikkuleipiä. Jääkaapissa oli pari hillopurkkia, joiden pohjalla oli vain tilkkanen hilloa ja pakastimessa oli puolikas paketti murotaikinaa. Yhdessä niistä tuli pari tusinaa hillopikkuleipää. Tämä on niin helppo resepti, että kannattaa ottaa pikkuleipurit mukaan keittiöhommiin vaikka pääsiäispyhien aikaan. Ja saa tästä onnistumisen iloa sellainenkin satunnaiskokki, joka  muulloin ostaa pikkuleivät kaupasta.



Hillopikkuleivät

200 g (puoli pakettia) pakastettua murotaikinaa
noin 1 dl paksuhkoa hilloa
1 dl tomusokeria
tilkka vettä


Sulata murotaikinalevy ja leikkaa se pitkittäin kahtia. Kauli kumpikin levy hiukan pidemmäksi ja litteäksi, nosta levyt leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä murotaikinan keskelle hillovana.

Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä ja leikkaa pötköt pienemmiksi paloiksi. Sekoita pienessä kulhossa tomusokeri ja ihan pikkutilkka vettä tanakaksi tahnaksi, lusikoi seos pursotinpussiin ja koristele pikkuleivät sokerikuorrutteella.


2 kommenttia: