TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

torstai 17. huhtikuuta 2014

Chili con cavallo



Voisi tämän naudanlihastakin tehdä, mutta hevosen liha vaan on niiiin hyvää. Hulluilta päiviltä ostettuna tosi edullistakin. Hirvestäkin tulisi ihan hirveän hyvää.


Chili con cavallo

350 g             hevosenlihaa (paistia tai fileetä tai samoja osia hirveä)
1                    sipuli
1                    valkosipulinkynsi
½                   lihaliemikuutio
1 rkl               tomaattipyreetä
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä
maun mukaan  Sriracha –chilikastiketta (varovasti, sillä siinä ON potkua)
1 ½ - 2 dl      vettä
½  - 1 dl        kermaa
                      öljyä

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi liha. Ruskista pannulla öljyssä lihat ja sipulisilppu. Lisää silputtu valkosipuli. Mausta varovasti suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattipyree, pienennetty lihaliemikuutio sekä vesi ja kiehauta kastike. Lisää chilikastike, sekoita ja anna kiehua. Kun lihat ovat kypsiä (aika on pidempi paistilla kuin fileellä) lisää kerma ja kiehauta hetki. Tarkista maku ja tarjoa keitinperunoiden ja etikkakurkun kera.


2 kommenttia:

  1. Chili con cavallo kuulostaa kyllä hyvältä. Itse on ole hevosta syönyt muuta kuin makkarassa. Ehkäpä ensi kerralla uskallan ostaa kun eteen tulee...?

    VastaaPoista
  2. Hevosenliha on oikeasti yksi ihan parhaita lihoja. Maukasta ja mureaa. Ja jos ei halua mainostaa elukan alkuperää, harva osaisi edes epäillä joksikin muuksi kuin naudanlihaksi.

    VastaaPoista