Voisi tämän naudanlihastakin tehdä,
mutta hevosen liha vaan on niiiin hyvää. Hulluilta päiviltä ostettuna tosi
edullistakin. Hirvestäkin tulisi ihan hirveän hyvää.
Chili con cavallo
350
g hevosenlihaa (paistia tai
fileetä tai samoja osia hirveä)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ lihaliemikuutio
1
rkl tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria myllystä
maun
mukaan Sriracha –chilikastiketta (varovasti,
sillä siinä ON potkua)
1
½ - 2 dl vettä
½ - 1 dl kermaa
öljyä
Silppua
sipuli ja valkosipuli. Kuutioi liha. Ruskista pannulla öljyssä lihat ja
sipulisilppu. Lisää silputtu valkosipuli. Mausta varovasti suolalla ja
pippurilla. Lisää tomaattipyree, pienennetty lihaliemikuutio sekä vesi ja
kiehauta kastike. Lisää chilikastike, sekoita ja anna kiehua. Kun lihat ovat
kypsiä (aika on pidempi paistilla kuin fileellä) lisää kerma ja kiehauta hetki.
Tarkista maku ja tarjoa keitinperunoiden ja etikkakurkun kera.
Chili con cavallo kuulostaa kyllä hyvältä. Itse on ole hevosta syönyt muuta kuin makkarassa. Ehkäpä ensi kerralla uskallan ostaa kun eteen tulee...?
VastaaPoistaHevosenliha on oikeasti yksi ihan parhaita lihoja. Maukasta ja mureaa. Ja jos ei halua mainostaa elukan alkuperää, harva osaisi edes epäillä joksikin muuksi kuin naudanlihaksi.
VastaaPoista