TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Parsa-katkarapupasta on nopeaa arkiruokaa



Tutkiessani jääkaapin sisältöä löysin sieltä purkin katkarapuja, joiden viimeinen käyttöpäivä oli viime viikolla. No, sehän oli ihan juuri vasta. Aistinvarainen tutkimus osoitti katkarapujen olevan ihan hyviä ja käyttökelpoisia. Tekisikö niistä munakkaan? Tuossahan on pari kevätsipuliakin. Jääkaapin nollalokerossa näyttäisi olevan myös puntti vihreää parsaa. Taitaa olla jonkun heräteostos Hulluilta päiviltä. Mitäs jos tekisikin niistä pastakastikkeen? Okei, niillä mennään. Tällaisista aineksista syntyy hyvää ruokaa käden käänteessä.


Pastakastike katkaravuista ja parsasta

1 prk              katkarapuja suolaliemessä
1 puntti         vihreää parsaa
1                    pieni salottisipuli
2                    kevätsipulia
½                   kanaliemikuutio
½ dl               valkoviiniä
½ - 1 dl         vettä
1 dl                kermaa
                      cayennepippuria
ripaus            suolaa
1 rkl               osterikastiketta
                      öljyä
Tagliatelle -pastaa

Kaada katkaravut siivilään ja puristele niistä vielä ylimääräinen neste pois. Kuori parsat ja viipaloi ne erikokoisiksi viipaleiksi. Näin parsanpalojen purutuntuma vaihtelee. Säästä nuput erikseen. Silppua salottisipuli ja viipaloi kevätsipulit. Kuullota salottisilppu öljyssä kattilassa. Mausta cayennepippurilla ja ripauksella suolaa ja kaada valkoviini päälle. Anna kiehua hetki kokoon. Lisää liemikuutio, vesi, osterikastike, kevätsipulirenkaat ja parsa. Säästä nuput myöhemmäksi. Keitä 7 minuuttia. Kun 5 minuuttia on kulunut lisää parsannuput joukkoon. Kaada siivilään ja ota neste talteen. Laita kerma kattilaan ja keitä sitä kokoon niin, että se sakenee. Ota kattila lämmöltä. Lisää siivilöidyt kasvikset takaisin kattilaan sekä katkaravut ja keitinnestettä niin, että kastike on sopivan sakeaa. Älä enää keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Tarkista vielä maku ja mausta tarvittaessa lisää. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen mukaan siten että pasta ja kastike ovat valmiita suunnilleen samanaikaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti