Mitämitä?!!
Kahviviikko? Nyt vai?! M oli bongannut jostain, että tällä viime viikolla
vietetääntiin kahviviikkoa ja minulta se oli kokonaan mennä ohi. Mutta näitä
ihania kahvi-suklaapikkuleipiä voi leipoa milloin tahansa, oli kahviviikko tai ei. Runeberg'kin ihan varmasti olisi tykännyt näistä.
Runebergintorttujen ohjeen olemme postanneet viime vuonna ja se löytyy täältä. Tai jos alettaisiinkin "kierrättää" ja postataan sama resepti samoine kuvineen joka vuosi sopivana ajankohtana aina vaan uudelleen ja joka vuosi uudelleen? Kun kirjoittaa ja kuvaa blogia vuoden verran, seuraavana vuonna sen voi laittaa pyörimään taas alusta, runebergit, laskiaispullat, pasha, vappusima, nakit ja perunasalaatti, lanttulaatikko, joulukinkun paisto-ohjeet jne. Ai ei vai? No eipä. Korvasimme siis tänä vuonna Runebergit suklaapikkuleivillä. Voisikohan näiden päälle laittaa hiukan vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutuksen?... Tai ehkä ei kuitenkaan...
Runebergintorttujen ohjeen olemme postanneet viime vuonna ja se löytyy täältä. Tai jos alettaisiinkin "kierrättää" ja postataan sama resepti samoine kuvineen joka vuosi sopivana ajankohtana aina vaan uudelleen ja joka vuosi uudelleen? Kun kirjoittaa ja kuvaa blogia vuoden verran, seuraavana vuonna sen voi laittaa pyörimään taas alusta, runebergit, laskiaispullat, pasha, vappusima, nakit ja perunasalaatti, lanttulaatikko, joulukinkun paisto-ohjeet jne. Ai ei vai? No eipä. Korvasimme siis tänä vuonna Runebergit suklaapikkuleivillä. Voisikohan näiden päälle laittaa hiukan vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutuksen?... Tai ehkä ei kuitenkaan...
Tuplaespresso - tuplatriplasuklaapikkuleivät
(tästä
tulee 50-60 pikkuleipää)
5
dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta (van Houten)
2
rkl pikaespressojauhetta (kolmaskin, jos siltä tuntuu)
1,5
tl leivinjauhetta
0,25
tl suolaa
200
g voita
2
dl ruokokidesokeria
1,5
dl kidesokeria
2
munaa (koko M)
100
g valkosuklaata
100
g tummaa suklaata
(pinnalle
rouhittua valkosuklaata, maitosuklaata, espressopapuja)
Sekoita
keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, espressojauhe, leivinjauhe ja suolaa. Rouhi
veitsellä valkosuklaa ja tumma suklaa ihan pieniksi muruiksi. Vatkaa sokerit ja
huoneenlämpöinen voi vaaleahkoksi vaahdoksi ja lisää munat yksi kerrallaan koko
ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita huolella joukkoon kuivat aineet sekä
lopuksi suklaarouhe. Laita pikkuleipätaikina jääkaappiin parin tunnin ajaksi.
Lämmitä
uuni 175 asteeseen. Pyöritä taikinasta muutama paksu pötkö ja leikkaa ne
tasakokoisiksi viipaleiksi. Taputtele viipaleet pyöreiksi ja mataliksi.
Puolet pikkuleivistä maustoin vielä pinnalta maitosuklaa-valkosuklaamuruilla ja toinen puoli sai pinnalleen sekoituksen, jossa oli valkosuklaamuruja sekä morttelissa hienonnettuja espressopapuja.
Paista pikkuleipiä noin 15 minuuttia ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään. Valmiin pikkuleivän tulisi olla pinnalta rapea ja jäädä sisältä hiukan pehmeäksi.
Puolet pikkuleivistä maustoin vielä pinnalta maitosuklaa-valkosuklaamuruilla ja toinen puoli sai pinnalleen sekoituksen, jossa oli valkosuklaamuruja sekä morttelissa hienonnettuja espressopapuja.
Paista pikkuleipiä noin 15 minuuttia ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään. Valmiin pikkuleivän tulisi olla pinnalta rapea ja jäädä sisältä hiukan pehmeäksi.
Täytyy tunnustaa, että odotin kyllä vadelmahillosilmiä... no, ehkä ens vuoden variaatiossa...
VastaaPoistaMitä? Ettei muka ole vadelmahillosilmää suklaapikkuleivissä?
VastaaPoistaKivat pikkuleivät;Frederikallekin varmaan kelpaisivat nuo;D
VastaaPoistaEi vadelmahilloa, ei, mutta ihan varmaan Runebergit olisivat tykänneet :) Katsotaan sitten ensi vuonna, missä muodossa runebergit silloin ovat.
VastaaPoista