Jos
ei osaa laittaa ruokaa sillä tavalla sopivasti että se menisi kaikki yhdellä
aterialla, niin ruoantähteet kannattaa syödä pois jääkaapista mahdollisimman
nopeasti ennen kuin ne hautautuvat jonnekin hyllyn perälle ja muumioituvat
tunnistamattomiksi. Sellaisesta meillä kaikilla lienee jonkin verran kokemusta?
Mitä paremmat tähteet, sitä helpompi niistä on keksiä jatkokäyttöä, kuten tästä flank steakista. Osa päätyi leikkeleeksi voileivälle, osa salaatin
joukkoon.
Lounassalaatti paistista ja
parsasta
eilisen
flank steakin jämät (parisataa grammaa lihaa)
200
g pannulla paistettua parsaa
1
rkl voita + 1 rkl oliiviöljyä
2
keitettyä kananmunaa
muutama
ohut viipale punasipulia
2
tamarilloa (pihvitomaattikin käy)
erilaisia
vihreitä salaatteja
suolaa
mustapippuria
kastike
2
rkl seesamiöljyä
1
rkl limettimehua
1
tl punaviinietikkaa
1
tl juoksevaa hunajaa
ripaus
suolaa
Sekoita
ensin kastikkeen ainekset makuuntumaan.
Keitä
kananmunat ja leikkaa ne lohkoiksi, paista parsat nopeasti rapsakan puolikypsiksi voin
ja oliiviöljyn seoksessa, kuori tamarillot (tai tomaatit) ja poista niistä
siemenet sekä leikkaa hedelmäliha pienemmiksi paloiksi, huuhtele
salaattivihreät ja viipaloi lihat. Lado lautaselle, mausta ja syö.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti