TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

perjantai 7. helmikuuta 2014

Salaattipäivä: flank steakin jämät, parsaa ja muuta hyvää




Jos ei osaa laittaa ruokaa sillä tavalla sopivasti että se menisi kaikki yhdellä aterialla, niin ruoantähteet kannattaa syödä pois jääkaapista mahdollisimman nopeasti ennen kuin ne hautautuvat jonnekin hyllyn perälle ja muumioituvat tunnistamattomiksi. Sellaisesta meillä kaikilla lienee jonkin verran kokemusta? Mitä paremmat tähteet, sitä helpompi niistä on keksiä jatkokäyttöä, kuten tästä flank steakista. Osa päätyi leikkeleeksi voileivälle, osa salaatin joukkoon.


Lounassalaatti paistista ja parsasta

eilisen flank steakin jämät (parisataa grammaa lihaa)
200 g pannulla paistettua parsaa
1 rkl voita + 1 rkl oliiviöljyä
2 keitettyä kananmunaa
muutama ohut viipale punasipulia
2 tamarilloa (pihvitomaattikin käy)
erilaisia vihreitä salaatteja
suolaa
mustapippuria
kastike
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl limettimehua
1 tl punaviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa

Sekoita ensin kastikkeen ainekset makuuntumaan.
Keitä kananmunat ja leikkaa ne lohkoiksi, paista parsat nopeasti rapsakan puolikypsiksi voin ja oliiviöljyn seoksessa, kuori tamarillot (tai tomaatit) ja poista niistä siemenet sekä leikkaa hedelmäliha pienemmiksi paloiksi, huuhtele salaattivihreät ja viipaloi lihat. Lado lautaselle, mausta ja syö.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti