Stockan
Hullujen Päivien tarjouksessa oli taas hevosen sisäfilee (19,90/kg). Sellaisen
olemme ostaneet niin kauan kuin hevosenfileetä on Hulluilta Päiviltä saanut ja
kauan ennen kuin viimesyksyinen hevosenlihakohu alkoi velloa mediassa. Hevonen
on aivan loistava, maukas fileenä ja todella halpaa verrattuna naudanfileeseen,
porosta tai riistasta puhumattakaan. (Ai niin, se HML tarkoittaa yhtä kuin HylättyMaaliLaukka.)
Hevosenlihan
kanssa sain tuhotuksi taas pienen palan suurta kurpitsaa, tällä kertaa pyreen
muodossa pinaatilla höystettynä. Fileen paksumpi pää on aina niin epämuotoinen,
että siitä ei saa leikatuksi kunnon pihviä. Niinpä leikkelin lihaa vielä
pienemmäksi ja tein siitä eräänlaisen suikalekastikkeen, johon lopuksi lisäsin
maustekurkku- ja etikkapunajuurikuutioita. Mutta seuraava ”ongelma” olikin se,
minne kaikki loppu hevosenfilee laitetaan. Yksi annos fileestä leikattuna ei
vielä näyttänyt vähentäneen fileen kokoa lainkaan. Jauhoin siis osan fileestä
ja teen siitä lasagnea ja lopun graavasin vanhalla hirvireseptillämme. Jos
riimihirvi on tosi herkkua, riimihevonen ei jää siitä yhtään jälkeen.
Suosittelen lämpimästi.
Kurpitsa-pinaattisose
400
g kurpitsakuutioita
50
g pinaattia
1
rkl voita
suolaa
mustapippuria
ripaus
muskottipähkinää
Keitä
kurpitsakuutiot pehmeiksi suolatussa vedessä. Lisää lopuksi pinaatit ja anna
niiden olla kiehuvassa vedessä vajaan minuutin ajan jotta pehmiävät. Valuta
kasvikset, lisää voi, soseuta ja mausta. Tarjoile pihvin ja salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti