Oikeastaan
ostamani kurpitsa ei ole edes suuri, vaan laarin kaikkein pienin ”rääpäle”.
Silti se on liian iso kerralla (tai edes kahdella) tuhottavaksi. Niinpä täytyy
keksiä ainakin kaksi tai kolme reseptiä, joihin uppoaisi merkittävä määrä
kurpitsaa. Tässä ensimmäinen kurpitsaruoka, johon käytin kurpitsan lisäksi kaikenlaista,
mitä kaapista löytyi.
Lämmin kurpitsa-pekoni-fetasalaatti
(kaksi
annosta)
300
g kurpitsakuutioita
100
g palsternakkakuutioita
1
omena kuutioituna
1
punasipuli isohkoina kuutioina
tilkka
ruokaöljyä
1
rkl balsamiviinietikkaa
2
rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
50
g pinaattia
1
paketti pekonia
3
rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5
dl karkeasti rouhittuja saksanpähkinöitä
kourallinen
keltaisia tomberrytomaatteja
100
g fetaa
salaattia
oman maun mukaan
Esivalmisteluiksi
keitä kurpitsa- ja palsternakkakuutiot suolatussa vedessä (n 6 min) kunnes ne
ovat hiukan pehminneet, mutta eivät vielä menneet täysin tohjoksi. Paahda
pinjansiemenet paistinpannulla. Paista pekoniviipaleet rapsakoiksi ja laita ne
kuivumaan talouspaperin päälle. Leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi. Ryöppää
pinaatinlehtiä suolatussa vedessä noin puolen minuutin ajan, valuta ne ja
leikkaa pieneksi.
Kuumenna
ruokaöljy paistinpannulla ja kuullota siinä hetken aikaa sipulia. Lisää
esikeitetyt kurpitsa- ja palsternakkakuutiot ja kääntele niitä kuumalla
pannulla kunnes ovat saaneet hiukan väriä. Lisää omenakuutiot ja anna niiden
lämmetä. Lisää balsamiviinietikka sekä hunaja ja sekoita hyvin. Mausta suolalla
ja mustapippurilla. Lisää pannulle lopuksi tomberrytomaatit, jotta nekin hiukan
lämpiäisivät.
Asettele
lautasen pohjalle salaattipeti, kasaa muut ainekset sen päälle ja nauti.
Nam, tää kuulostaa muuten hyvältä! Kurpitsassa on tosiaan se huono puoli, että pieninkin on vähän liian iso yhteen ruokaan, muttei meinaa riittää kahteen. Meinasinkin, että ostan reilusti ison yksilön, niin saa syötävää kahteen eri kertaan.
VastaaPoistaNäinpä... Mutta nyt sain tuttavaltani hyvän kurpitsahillon reseptin, joten eiköhän tämä siihen lopulta uppoa :)
VastaaPoistaNami, kyllä maistuisi. :)
VastaaPoistaTästä tuli oikein mainio Halloween-salaatti lampaankareiden kylkeen! Mums.
VastaaPoistaKuulostaa aika täydelliseltä kombolta :) Nams!
VastaaPoista