TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Suunnitelma suuren kurpitsan tuhoamiseksi




Oikeastaan ostamani kurpitsa ei ole edes suuri, vaan laarin kaikkein pienin ”rääpäle”. Silti se on liian iso kerralla (tai edes kahdella) tuhottavaksi. Niinpä täytyy keksiä ainakin kaksi tai kolme reseptiä, joihin uppoaisi merkittävä määrä kurpitsaa. Tässä ensimmäinen kurpitsaruoka, johon käytin kurpitsan lisäksi kaikenlaista, mitä kaapista löytyi.

Lämmin kurpitsa-pekoni-fetasalaatti
(kaksi annosta)

300 g kurpitsakuutioita
100 g palsternakkakuutioita
1 omena kuutioituna
1 punasipuli isohkoina kuutioina
tilkka ruokaöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
50 g pinaattia
1 paketti pekonia
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl karkeasti rouhittuja saksanpähkinöitä
kourallinen keltaisia tomberrytomaatteja
100 g fetaa
salaattia oman maun mukaan

Esivalmisteluiksi keitä kurpitsa- ja palsternakkakuutiot suolatussa vedessä (n 6 min) kunnes ne ovat hiukan pehminneet, mutta eivät vielä menneet täysin tohjoksi. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla. Paista pekoniviipaleet rapsakoiksi ja laita ne kuivumaan talouspaperin päälle. Leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi. Ryöppää pinaatinlehtiä suolatussa vedessä noin puolen minuutin ajan, valuta ne ja leikkaa pieneksi.

Kuumenna ruokaöljy paistinpannulla ja kuullota siinä hetken aikaa sipulia. Lisää esikeitetyt kurpitsa- ja palsternakkakuutiot ja kääntele niitä kuumalla pannulla kunnes ovat saaneet hiukan väriä. Lisää omenakuutiot ja anna niiden lämmetä. Lisää balsamiviinietikka sekä hunaja ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle lopuksi tomberrytomaatit, jotta nekin hiukan lämpiäisivät.

Asettele lautasen pohjalle salaattipeti, kasaa muut ainekset sen päälle ja nauti.



5 kommenttia:

  1. Nam, tää kuulostaa muuten hyvältä! Kurpitsassa on tosiaan se huono puoli, että pieninkin on vähän liian iso yhteen ruokaan, muttei meinaa riittää kahteen. Meinasinkin, että ostan reilusti ison yksilön, niin saa syötävää kahteen eri kertaan.

    VastaaPoista
  2. Näinpä... Mutta nyt sain tuttavaltani hyvän kurpitsahillon reseptin, joten eiköhän tämä siihen lopulta uppoa :)

    VastaaPoista
  3. Tästä tuli oikein mainio Halloween-salaatti lampaankareiden kylkeen! Mums.

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa aika täydelliseltä kombolta :) Nams!

    VastaaPoista