Törmäsin
tähän reseptiin Pinterestin upean kuvan kautta. Alkuperäinen resepti on
peräisin The Novice Chefin blogista.
Tahmatassut eli broilerin
koipinuijia makeassa marinadissa
12
kpl tai muu sopiva määrä
broilerin koipinuijia
1
dl balsamiviinietikkaa
1
dl juoksevaa hunajaa
1
dl fariinisokeria
½
dl soijakastiketta
4 valkosipulinkynttä
viipaloituna
1
rkl tuoretta inkivääriä
raastettuna
1
tl mustapippuria myllystä
1
rkl paahdettuja
seesaminsiemeniä
(hienonnettua
lehtipersiljaa koristeeksi)
Suhteuta
marinadin määrä koipipalojen määrään.
Sekoita
kulhossa balsamiviinietikka, hunaja, fariinisokeri, soijakastike, valkosipuli,
inkivääri ja pippuri. Laita koipinuijat suljettavaan muovipussiin ja kaada
marinadi joukkoon. Sekoittele niin, että kaikki kananpalat maustuvat ja laita
kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kääntele pakettia muistaessasi.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita uunipannun pohjalle leivinpaperi ja sen
päälle ritilä. Lado koipipalat ritilälle siten, että ne eivät ole toistensa
päällä. Paista 25 minuuttia keskitasolla. Sillä aikaa kaada marinadi kattilaan,
kiehauta se ja keitä kokoon kunnes kastike on sopivasti paksuuntunut. Ainakin
minulla liemi kuohahti tosi voimakkaasti joten pidä silmällä äläkä laita liian
pieneen kattilaan.
Ota
pannu uunista 25 minuutin kuluttua ja sivele koivet reilusti kastikkeella.
Laita takaisin uuniin ja 10 minuutin kuluttua sivele uudelleen. Laita vielä
kaksi kertaa takaisin 10 minuutiksi aina välillä sivellen ja käännellen. Sivele
vielä lopuksi jäljellä olevalla kastikkeella, sirottele päälle paahdetut
seesaminsiemenet (ja persilja) ja tarjoile heti. Voit valmistaa koivet
etukäteen, lämmittää ne uunissa, sivellä kastikkeella, ripotella
seesaminsiemenet (ja persiljan) päälle ja tarjota.
Heti löi silmille ihanan houkutteleva kuva ja varmaan on kyllä hyvää. Kiva tarjoilu mutkattomiin illanistujaisiin?
VastaaPoistaSopii erinomaisesti sellaiseksi tarjottavaksi. Mutta nämä ovat nimensä veroisia: varaa pöytään myös extra pino lautasliinoja tai iso rulla talouspyyhettä :-)
VastaaPoistaOn se kyllä taito saada kananuijista kuvauksellisia! Nuo ovat yleensä niitä tukka lähtee päästä kuvatessa -ruokia. Ja samalla tunnen itseni typeräksi keskustellessani kanan kuvauksellisuudesta, mutta ei kerrota tästä muille ;-)
VastaaPoistaNämä näyttävät superherkuilta. Pinterestiin meni.
Nam! Tuotahan on ihan pakko päästä testaamaan..
VastaaPoistaRuoan kuvaaminen on aina vähän haasteellista, paitsi jos on luonnonlahjakkuus, kuten Jokihaka, joka on ihan ansaitusti ehdolla Glorian Blog Awardsin kauneimmaksi ruokablogiksi :)
VastaaPoista