Pioneer
womanin blogissa oli tehty täytettyjä perunanpuolikkaita, pepperonitäytteisiä
”pizza”perunoita, kovertamalla uuniperunan puolikkaat ja laittamalla niihin
juusto-tomaatti-kestomakkaratäyte. Idea miellytti, mutta täyte ei, mikä tietysti
johti siihen, että M:n ostama hirvijauheliha sekä kantarellit päätyivät meillä perunankuorien
täytteeksi. Tämä ei todellakaan ole mitään pikaruokaa, mutta lopputulos
oli niin hyvä, että tätä laitetaan toistekin. Täytetyistä perunankuorista
on niin pikkusuolaiseksi iltapalaksi kuin sormin syötäväksi maukkaaksi
tapakseksi.
Sieni-jauhelihatäytteiset perunankuoret
uunissa
(tässä sieni=kantarelli ja
jauheliha=hirvi)
6
kpl ison ankanmunan kokoista yleisperunaa
rypsiöljyä
tai oliiviöljyä
suolaa
myllystä
100
g kantarelleja
2
rkl voita
1
puuvartinen timjaminoksa
2
kevätsipulia
puolikas
punainen paprika
250
g hirven jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
myllystä
100
g mozzarellaraastetta
3
rkl silputtua lehtipersiljaa
Sivele
hyvin pestyt perunat kauttaaltaan ruokaöljyllä ja laita ne uunivuoassa uuniin 200 asteeseen
30 minuutiksi. Kun perunat ovat pehmenneet, halkaise ne ja koverra sisus niin,
että perunaa jää kuoreen muutaman millin paksuinen kerros. (Sisuksen
voi soseuttaa ja käyttää vaikka sämpylätaikinan joukkoon.) Öljyä koverretut
kuorenpuolikkaat päältä sekä sisältä ja laita ne kuori ylöspäin uunivuokaan.
Rouhi kuorien päälle hiukan suolaa ja laita takaisin uuniin 200 asteeseen 15
minuutiksi. Käännä perunanpuolikkaat kuori alaspäin ja anna vielä kypsyä
uunissa toiset 15 minuuttia kunnes kuoret ovat sopivasti rapsakoituneet sisältä
ja päältä.
Sillä
välin kun perunat ovat uunissa, valmista täyte. Leikkaa kantarellit veitsellä melko
pieniksi paloiksi ja haihduta niistä ylimääräinen neste kuumalla
paistinpannulla. Kaada kantarellit kulhoon odottamaan. Sulata pannulla 1 rkl
voita ja kuullota siinä ohuiksi viipaleiksi leikatut kevätsipulit. Kaada
sipulit kantarellien joukkoon. Sulata paistinpannulla 1 rkl voita, lisää timjaminoksa
ja pieniksi paloksi leikattu paprika. Kun paprika alkaa hiukan pehmetä, lisää
hirvijauheliha ja ruskista se. Kaada kantarellit ja kevätsipulit takaisin
pannulle muiden ainesten joukkoon, mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita hyvin.
Kaada
täyte kulhoon (ettei juusto sula kuumalle paistinpannulle), lisää lehtipersilja sekä mozzarellaraaste ja sekoita hyvin.
Täytä perunankuoret seoksella, (ripottele myös pinnalle hiukan juustoa) ja laita vielä uuniin 200 asteeseen 3-5
minuutiksi kunnes juusto on sulanut.
Kiva idea! Näitä täytyykin kokeilla :)
VastaaPoistaNäitä ne tarjoilee Jenkeissä, nam!
VastaaPoistaPotato skins! Enpä ole koskaan tehnyt kotona. Pitää ehdottomasti muistaa tämä kun tulee esim. saunavieraita! Nam, tosiaan.
VastaaPoistaMun sisimmässä on heikko kohta kaikille perunaruuille! Heti syössyin kuvan perusteella tään ihan perunankiilto silmissä :)
VastaaPoistaJenkkiruokaa, jees, suomalaistäytteellä. Kaiken lisäksi nämä ovat jopa terveellisiä, kun kaikki vitamiinit ja muu hyvä lymyilee siinä heti kuoren alla :)
VastaaPoista