Nyt
kun herneitä on tullut syödyksi riittävän monta litraa ihan sellaisenaan,
niistä malttaa valmistaa jo jotain oikeaa ruokaakin. Kalan kanssa sopii
loistavasti vihreä hernevanukas. Ei väliä, tarjoileeko tämän savulohen kanssa vai
silakkapihvien kaverina. Se sopii yhtä hyvin lisäkkeeksi niin haukimurekkeelle kuin
ahvenpaistoksellekin. Hernevanukas toimii kalan kanssa aina, eikä tämä ole yhtään hassumpi liharuokienkaan lisukkeena.
Hernevanukas
1
sipuli
200
g herneitä
2
rkl oliiviöljyä
0,5
dl kuivaa sherryä
1
rkl silputtua tilliä
0,5
tl raastettua piparjuurta
2
dl kermaa
3
muna
suolaa,
mustapippuria
herneenversoja
Pilko
sipuli ja kuullota se oliiviöljyssä. Lisää herneet ja hauduta 3 minuuttia.
Lisää pannulle sherry ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes neste on lähes
haihtunut. Lisää tilkka kermaa, tilli sekä piparjuuri, sekoita ja soseuta
sauvasekoittimella.
Erottele
keltuaiset ja valkuaiset. Vispaa keltuaiset vaahdoksi, lisää loppu kerma ja
vatkaa vielä hiukan. Lisää hernesose hyvin sekoittaen ja mausta suolalla sekä
mustapippurilla. Kesäherneet ovat tosi makeita, joten tarkista suolan
riittävyys. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne massan joukkoon
varovasti sekoittaen.
Kaada
vanukasmassa öljyttyihin muffinivuokiin tai pieneen öljyttyyn leipävuokaan,
laita vuoka vesihauteeseen ja kypsennä uunissa 180 asteessa foliolla peitettynä noin 20 - 30
minuuttia. Jäähdytä yli yön tai ainakin muutamia tunteja jääkaapissa ennen
tarjoilua. Viimeistele annos herneenversoilla.
onpa nätit pienet vanukkaat:)
VastaaPoistaEikö olekin :) Muffinvuoka on tosi monikäyttöinen paistoastia :)
VastaaPoista