Vaikka
uudet perunat ovatkin loistavaa kesäruokaa, keitettyinä ne voivat joidenkin
viikkojen kuluttua alkaa jo hiukan kyllästyttää. Ihan hiukan. Keitetyt perunat
voi pyöräyttää pestokastikkeessa, jolloin ne maistuvat taas ihan uudelta ja erilaiselta. Rucolapesto
maustettiin perinteisten suolan ja pippurin lisäksi tuoreella timjamilla. Näitä
pestoperunoita nautittiin uunissa kypsennetyn possunniskan kanssa. Ohjeen määristä tulee noin 1,5 dl pestoa, josta perunoiden maustamiseen tarvitaan pari kukkuraista ruokalusikallista eli noin puoli desilitraa. Jäljelle jäänyt desilitra käytettiin seuraavan päivän metsäsienilasagnen maustamiseen..
Rucola-timjamipesto
100
g rucolaa
2
rkl pinjansiemeniä
6
oksaa timjamia
1
dl parmesaaniraastetta
0,5
dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Revi
rucolat monitoimikoneeseen, lisää pinjansiemenet, timjami sekä parmesaani ja
surauta kaikki yhdessä soseeksi. Lisää oliiviöljy hitaasti valuttamalla koneen
koko ajan käydessä. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti