Pullavanukas
on mummolan vanha kesäklassikko, johon mökillä on saatu hyödynnettyä vähän kuivahtaneet
pullat ja vaaleat leivänkannikat. Mausteena voi käyttää lähes mitä tahansa hilloa tai marjoja
ja hiukan sokeria. Tähän pullavanukkaaseen laitettiin tuoreita mansikoita ja makeaa
mansikka-basilikaviinietikkaa.
Mansikka-pullavanukas
1-1,5
l kuivahtaneita pullanpaloja
0,5
l mansikoita
3
dl maitoa
2
munaa
voita
vuoan voiteluun
Revi
pullat suupalan kokoisiksi paloiksi. Pullana voi käyttää kaikenlaisia vaaleita
leipiä, pullaa, paahtoleipää, patonkia, croissantia, briossia tms. Perkaa mansikat,
laita ne kulhoon ja kaada päälle mansikka-basilikaviinietikka. Riko mansikoita hiukan
painelemalla niitä haarukalla. Anna mansikoiden mehustua tunnin ajan.
Vispaa
kananmunat sekaisin ja lisää maito. Vatkaa sen verran että ainekset sekoittuvat
kunnolla. Lisää munamaitoon leivänpalat ja anna munamaidon imeytyä niihin
muutaman minuutin ajan. Voitele uunivuoka voilla ja lado vuokaan vuorotellen
liotettuja leipäpaloja ja mansikoita. Levitä päällimmäiseksi leipäkerros ja jos
mansikkakulhon pohjalle on jäänyt vähän viinietikkaa, kaada se lopuksi vanukkaalle.
Paista
uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile lämpimänä jäätelön, kermavaahdon
tai vaniljakastikkeen kera.
Pullalaatikko on tosiaan lapsuuden klassikko. Itse en ole tehnyt sitä kertaakaan kun meillä kuivahtunut leipä ja pulla on tuntematon käsite. Leivomme kaiken itse ja otamme pakastimesta aina tarvittavan määrän sulamaan.
VastaaPoistaMä en ole varmaan koskaan syönyt pullavanukasta.. En ainakaan muista. Näyttää herkulta!
VastaaPoista@ luimupupu
VastaaPoistaEi kuivaa pullaa? Voih! Nyt sun on kyllä joku päivä otettava "vähän liikaa" pullaa kerralla sulamaan, että voit tehdä pullavanukasta ;)
@ Jokihaka
Kannattaa laittaa resepti to-do-listalle :)