Kuka
voisi vastustaa kaalia? Tai, kyllä, niitäkin on, mutta varmaankin useimmat
pitävät tästä kasviksesta, jonka maku paranee joka kerta kun kaaliruoka
lämmitetään. Ainesten pilkkominen on suurin työ. Muuten kaalipata valmistuu
melkein itsestään.
Lammaskaalia kesäkaalista ja
karitsan jauhelihasta
1
tl voita
1
pieni kesäkaali (n 700 g)
2
uutta sipulia
2
valkosipulinkynttä
400
g karitsan paistijauhelihaa
suolaa
pippuria
timjamia
meiramia
1
iso porkkana
1,5
dl vettä
1
Knorrin kasvisliemiamme
Leikkaa
kaali suikaleiksi, sipuli kuutioiksi ja valkosipuli viipaleiksi. Laita pataan
voi, jauheliha, sipuli, valkosipuli ja mausteet. Älä ruskista, vaan pyöräytä
vain muutaman kerran puuhaarukalla niin että ainekset menevät sekaisin. Heitä
päälle kaalisilppu, keittele ja odota kunnes kaali on laskeutunut. Lisää
viipaloitu porkkana. Kaalista irtoaa melkoisesti nestettä, mutta jos näyttää
siltä että nestettä tarvitaan lisää, kaada pataan 1-1,5 dl vettä. Mausta kaalipata
vielä Knorrin kasvisliemiammeella, sekoita ja anna hautua kunnes kaali on
kypsää ja porkkananpaloissa vielä hiukkasen puruvastusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti