Kompassitorilla aloitellaan päivän tarjoiluja. |
Vanhankirkon puistossa oli ruokateltta poikineen. |
Suomalaisten
suurimmat ennakkoluulot ravintolapäivää kohtaan lienevät jo lähes karisseet?
Olen saanut paljon hupia niistä julkisuudessa esitetyistä kommenteista, joissa
on vaadittu tällaisia hirvittäviä harmaan talouden ilmentymiä vero- ja arvonlisäverovelvollisiksi,
kauhisteltu hygieniapassin mahdollista puuttumista ja peloteltu ruokamyrkytyksillä,
vaadittu yhden päivän ravintoloitsijoita järjestämään niin järjestyksenvalvojat
kuin käymälätkin valtaville(?) asiakasmäärilleen, surkuteltu oikeiden ravintoloiden
asiakaskatoa tapahtumapäivinä tai muuten vaan taivasteltu miten kamalaa on kun
ihmisillä on kivaa. Söisivät ihmiset vaan einespitsaa kotonaan!
Päätimme
tällä kertaa tutustua ravintolapäivän tarjontaan ”lähiruokaperiaatteella” ja
poimimme tapahtuman nettisivuilta muutamia mielenkiintoisimpia ravintoloita
tästä ihan oman kodin lähistöltä. Yksi näistä oli tietysti jo viime kesänä
suuren vaikutuksen tehnyt We Got Pork!, jonka ammattilaisen ottein valmistettu
pulled pork oli tänä vuonna vähintään yhtä hyvää kuin ennenkin ja sämpylä vielä
parempaa. Kimchillä maustettu mehukas coleslaw istui burgeriin kuin nenä päähän
ja kympin annokseen sisältyi myös juoma. Hiukan hintavaahan tuo oli, mutta oli
siinä makuakin.
Mausta
puheen ollen, Merisatamanrannan toisessa päässä oli Waroeng Podjok, indonesialaisten
pystyttämä ravintola jossa ison ja iloisen porukan voimin tarjoiltiin sikäläistä
street foodia. Oli vaikeaa valita hyvän näköisen kanacurryn ja grillissä
tuoksuvien satayvartaiden välillä, mutta lopulta otimme ne vartaat, erinomaisesti
maustetut 2 naudanlihavarrasta kastikkeineen ja paljon riisikakkua vitosella.
Vartaat grillattiin hiiligrillissä siinä odotellessa ja kastikkeessa oli niin
paljon potkua, että pitää kysyä reseptiä kun taas seuraavan kerran näen nämä
kaverit. Kaikkien mausteiden lisäksi satayssa maistui rakkaus ruokaan.
Vahinko
että ihmisellä on vain yksi vatsa, joka tulee täyteen jo vaivaisesta parista
ruoka-annoksesta. Mutta aina voi ottaa mukaansa ”doggy bagin” ja sellainen
haettiin Kapteeninkadun ”Helppo nakki” ravintolasta, jossa oli tarjolla ranskalais-saksalainen
menu: ranskalaistyyppisiä itse tehtyjä makkaroita ja saksalaistyyppistä perunasalaattia.
Niistä makkaroista tuli paistinpannulla ihan loistava iltapala. Parhaaksi
makkaraksi rankkasimme yrttimakkaran. Siinä oli paras rakenne, vaikka yrttejä
olikin vähän ”hulahtanut” makkaramassaan.
Kotiovella
muistui mieleen, että kunnon ateriaan kuuluu myös jälkiruoka. Kipaisin vielä Tehtaankadulle
Katie’s pop up konditoriaan hakemaan yhden annoksen suklaakakkua ja toisen vaniljaista
marjakakkua, jotka laskettiin korilla suoraan ikkunasta. Ne oli pakattu
kätevästi pilttipurkkeihin, josta ne on helppo syödä. Makeus oli juuri sopiva
ja lusikat sekä lautasliinat kuuluivat pakettiin. Loistavaa tuotekehittelyä!
Ravintolapäivän
ravintoloiden määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti. Toivottavasti kaikille
riitti asiakkaita niin, ettei ruokia jäänyt. Olisi muuten mielenkiintoista
tietää, moniko näistä pop-up ravintoloista oikeasti jää taloudellisesti plussan
puolelle sen jälkeen kun päivän tuotoista on vähennetty raaka-aine- ja muut kulut.
Harrastamiseen käytetyille työtunneille ei voi edes laskea todellista hintaa. Luin
jostain että jotkut ovat jopa ottaneet viikon loman päivätyöstään voidakseen valmistella
ruokia ja osallistua ravintolapäivään. Se on todellista omistautumista harrastukselle!
Nyt vaan jäädään odottamaan seuraavaa ravintolapäivää. Edelleen asiakkaina.
Nyt vaan jäädään odottamaan seuraavaa ravintolapäivää. Edelleen asiakkaina.
Hienoja Kuvia :) Omasta mielestäni tuo neljä kertaa vuodessa on hieman liikaa, mutta aika näyttää kokeeko tapahtuma inflaatiota...
VastaaPoistaJoo, neljä kertaa on kyllä aika usein. Mutta hieno blogaus!
VastaaPoistaKiitos :)
VastaaPoistaMuuten kyllä tosi kivaa kun ravintolapäivinä Stadin puistot täyttyvät tällaisella aktiviteetilla pussikaljajengin sijaan.