Uunissa
paistetut rapeat parsatikut, eräänlaiset tapakset, sopivat dipin kanssa niin cocktailpalaksi kuin
amuseksi, tai vaikka ihan oikeaksi ruoaksi dipin kanssa tai ilman. Kevyesti
maustettu leivitys antaa parsalle ihan uuden ilmeen ja uunissa näitä valmistuu
kerralla vaikka kymmenittäin, jos on tarvis.
Rapeat parsatikut ja jugurttidippi
1
nippu vihreää parsaa
1
dl vehnäjauhoa
2
kananmunaa
2
dl karkeaa korppujauhoa
suolaa
myllystä
pippuria
myllystä
oliiviöljyä
Laita
uuni lämpiämään 200 asteeseen ja laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, yhdelle
kevyesti vatkatut munat ja yhdelle korppujauhot. Napsauta parsoista kuivat
kannat pois ja huuhtele parsat kevyesti. Kieritä vielä hiukan kosteat parsat
ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeksi korppujauhoissa. Laita
parsat uunipellille leivinpaperin päälle vierekkäin niin etteivät ne kosketa
toisiaan. Rouhi parsoille maustemyllystä hiukan suolaa ja mustapippuria.
Pirskottele päälle vielä hiukkasen oliiviöljyä ja laita parsat uuniin kypsymään
15-20 minuutiksi. Tarjoile dippikastikkeen kanssa snapsilasista.
150
g (turkkilaista 10%) jugurttia
0,5
tl 20 v balsamiviinietikkaa *)
1
tl sokeria
0,5
tl suolaa
0,5
tl kuivattua rakuunaa
5
tippaa tabascoa
Sekoita
kaikki ainekset keskenään ja anna seoksen makuuntua puolisen tuntia ennen tarjoilua.
*) Nuorempikin balsamico käy, mutta se täytyy ensin keittää kokoon pienen sokerimäärän kanssa balsamicosiirapiksi.
*) Nuorempikin balsamico käy, mutta se täytyy ensin keittää kokoon pienen sokerimäärän kanssa balsamicosiirapiksi.
Herkullisen näköisiä! :)
VastaaPoistaKiva uusi tapa laittaa parsat!
VastaaPoistaHienoja!
VastaaPoistaNäissä on kiva purutuntuma ja makukin pysyy intensiivisempänä kun sitä ei liota keitinveteen :)
VastaaPoistaKiva idea leivittää parsat! Kaikki leivitetty on aina hyvää.:)
VastaaPoistaJa leivitys toimii hyvin myös uunikypsennyksessä, ettei aina tarvitse uppopaistaa :)
VastaaPoista