TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Rapeat parsatikut ja jugurttidippi



Uunissa paistetut rapeat parsatikut, eräänlaiset tapakset, sopivat dipin kanssa niin cocktailpalaksi kuin amuseksi, tai vaikka ihan oikeaksi ruoaksi dipin kanssa tai ilman. Kevyesti maustettu leivitys antaa parsalle ihan uuden ilmeen ja uunissa näitä valmistuu kerralla vaikka kymmenittäin, jos on tarvis.



Rapeat parsatikut ja jugurttidippi

1 nippu vihreää parsaa
1 dl vehnäjauhoa
2 kananmunaa
2 dl karkeaa korppujauhoa
suolaa myllystä
pippuria myllystä
oliiviöljyä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja laita yhdelle lautaselle vehnäjauhot, yhdelle kevyesti vatkatut munat ja yhdelle korppujauhot. Napsauta parsoista kuivat kannat pois ja huuhtele parsat kevyesti. Kieritä vielä hiukan kosteat parsat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeksi korppujauhoissa. Laita parsat uunipellille leivinpaperin päälle vierekkäin niin etteivät ne kosketa toisiaan. Rouhi parsoille maustemyllystä hiukan suolaa ja mustapippuria. Pirskottele päälle vielä hiukkasen oliiviöljyä ja laita parsat uuniin kypsymään 15-20 minuutiksi. Tarjoile dippikastikkeen kanssa snapsilasista.

150 g (turkkilaista 10%) jugurttia
0,5 tl 20 v balsamiviinietikkaa *)
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl kuivattua rakuunaa
5 tippaa tabascoa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna seoksen makuuntua puolisen tuntia ennen tarjoilua.

*) Nuorempikin balsamico käy, mutta se täytyy ensin keittää kokoon pienen sokerimäärän kanssa balsamicosiirapiksi.


6 kommenttia:

  1. Näissä on kiva purutuntuma ja makukin pysyy intensiivisempänä kun sitä ei liota keitinveteen :)

    VastaaPoista
  2. Kiva idea leivittää parsat! Kaikki leivitetty on aina hyvää.:)

    VastaaPoista
  3. Ja leivitys toimii hyvin myös uunikypsennyksessä, ettei aina tarvitse uppopaistaa :)

    VastaaPoista