Täytetyt
tomaatit uunissa
6 isoa terttutomaattia
suolaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 kananmunaa
2 dl leipäjauhelmaa
(panko)
1 iso (125 g) bufala
mozzarellapallo
1 dl raastettua
parmesaania
4 rkl hienonnettua
tuoretta basilikaa
rouhittua valkopippuria
Leikkaa tomaattien
päältä pieni lakki ja tyhjennä tomaatit lusikalla. Heitä siemenet pois ja
leikkaa loppu sisäosa pieniksi kuutioiksi. Ripottele tyhjennettyjen tomaattien
sisään hiukan suolaa ja käännä ne ylösalaisin talouspaperille kuivumaan noin
puoleksi tunniksi.
Kuori sipuli ja leikkaa
se pieniksi kuutioiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi. Kuullota
sipulit paistinpannulla öljyssä. Ota paistinpannu pois liedeltä ja riko
kananmunat sipulin joukkoon. Hämmennä paistinlastalla kunnes pannulla on sipulimunakokkelia.
Leikkaa mozzarellapallo pieniksi, noin puolen sentin kuutioiksi. Yhdistä
keskenään kaikki täytteen ainekset ja mausta valkopippurilla sekä tarvittaessa
vielä suolalla.
Kuivaa tomaatit
sisäpuolelta talouspaperilla, täytä massalla ja laita lakki päälle. Kypsennä uunissa 225
asteessa n 15-20 minuuttia.