TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

torstai 28. helmikuuta 2013

Täytetyt tomaatit uunissa



Täytetyt tomaatit uunissa

6 isoa terttutomaattia
suolaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 kananmunaa
2 dl leipäjauhelmaa (panko)
1 iso (125 g) bufala mozzarellapallo
1 dl raastettua parmesaania
4 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
rouhittua valkopippuria

Leikkaa tomaattien päältä pieni lakki ja tyhjennä tomaatit lusikalla. Heitä siemenet pois ja leikkaa loppu sisäosa pieniksi kuutioiksi. Ripottele tyhjennettyjen tomaattien sisään hiukan suolaa ja käännä ne ylösalaisin talouspaperille kuivumaan noin puoleksi tunniksi.

               
Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi. Kuullota sipulit paistinpannulla öljyssä. Ota paistinpannu pois liedeltä ja riko kananmunat sipulin joukkoon. Hämmennä paistinlastalla kunnes pannulla on sipulimunakokkelia. Leikkaa mozzarellapallo pieniksi, noin puolen sentin kuutioiksi. Yhdistä keskenään kaikki täytteen ainekset ja mausta valkopippurilla sekä tarvittaessa vielä suolalla.

Kuivaa tomaatit sisäpuolelta talouspaperilla, täytä massalla ja laita lakki päälle. Kypsennä uunissa 225 asteessa n 15-20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti