Kun
namihammasta alkoi kolottaa, piti tarkastaa keittiön ruokakaappi, mitä siellä
olevista aineksista saisi aikaan jälkiruoaksi. Pöydällä minibanaaneja +
yläkaapissa purkki kondensoitua maitoa = banoffee. Entä banoffeen pohja? Kun
oikein tarkkaan etsin, löysin pussinpohjallisen pipareita sekä vajaan paketin TUC
keksejä. Jääkaapissa oli voita ja kermaa, joten niistä sai luvan syntyä kaksi
pientä annosbanoffeeta. Tässä keittiössä ei ole morttelia, mutta keksit
murenevat kätevästi muovipussin sisällä kun niitä kaulii viinipullolla.
Annosbanoffeet
suoraan jälkiruokamaljaan
keksinmuruja (2 tuc
keksiä ja 4 pientä piparia)
1 rkl sulatettua voita
vajaa puoli tölkkiä kondensoitua
maitoa
1 rkl limettimehua
2 minibanaania tai 1
tavallinen
kermavaahtoa
Murskaa keksit ja
sekoita ne voisulaan. Painele keksimuruista jälkiruoan pohja annosvuokiin ja
laita vuoat jääkaappiin jähmettymään.
Irrota tölkistä
etiketti, laita avaamaton tölkki kondensoitua maitoa ensin minigrip-pussiin
(tyhjennä ylimääräinen ilma) ja sitten pussi sisältöineen kattilaan. Peitä
tölkki kiehuvalla vedellä ja keitä hiljalleen poreilevassa vedessä noin kolme
tuntia. Katso että kattilassa riittää vettä siten että tölkki on koko ajan veden
peitossa. (Tai keitä kinuski 1 dl fariinisokerista ja 1 dl kuohukermasta.)
Kuori banaanit ja
leikkaa ne viipaleiksi. Pirskottele viipaleille limettimehu. Valuta hyvin jäähtynyttä kinuskia
keksipohjan päälle, asettele banaaniviipaleet kinuskin päälle ja peitä
koko komeus kermavaahdolla. Ripottele vielä lopuksi hiukan piparimurua kermavaahdon päälle.
Jos tai kun kinuskia
jää, siitä ei kannata olla huolissaan. Sen saa kulumaan nopeasti keksin päällä,
aamupuuron joukossa, jugurtin mausteena ym.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti