Kun
illalla tulee ruokavieras eikä ruoanlaittoon ole oikeastaan aikaa, niin eikös
silloin olekin ihan omiaan laittaa oikein piiiiiitkän kypsymisajan vaativa ateria?
Oliko tässä jotain ristiriitaista?
Pulled
porkia tai revittyä sikaa tai nyhtöpossua, rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Sitä on epätrendikkäässä keittiössä tehty ennenkin, joskin huonolla
menestyksellä. Possusta tuli kuivaa ja mausteet olivat lievästi sanoen
ritirallallei, mutta se oli tehty ihan netistä löytyneen ohjeen mukaan. Tosin
siinä ohjeessa ei taidettu mainostaa lopputuloksen maukkuutta, kunhan
kerrottiin resepti. No joo, M kipaisi aamulla Votkinsin tehtaanmyymälään
ostamaan parin kilon kimpaleen possunniskaa ja päätti laittaa possuun tällä
kertaa "oman salaisen nelimaustesekoituksensa" (jolla ei ole kertakaikkiaan mitään tekemistä sen perinteisen pippuri-inkivääri-neilikka-muskotti -nelimaustesekoituksen kanssa). Paketin kanssa pikapikaa kotiin,
kuivamausteet (suolaa, valkopippuria, ruokokidesokeria ja sinappijauhetta) hiertäen possun pintaan, possu uuniin matalaan lämpötilaan
lihalämpömittarin kanssa ja eikun takaisin kaupungille hoitamaan asioita. Sinne
se possu sitten jäi omia aikojaan uuniin muhimaan. Ihan yksin.
Vaan
nythän on meillä joulu, tai ainakin pikkujoulu tai jotain sinne päin, joten
possu oli ihan kelpo valinta. Tulevaa joulun tunnelmaa lisäsivät Votkinsin
valmisperunalaatikko (se ajanpuute!) ja valmisrosolli (taas se ajanpuute!).
Joskus on vaan ihan pakko luottaa siihen, että joku muukin osaa laittaa
syötävää ruokaa. Pitää vaan yrittää valita mahdollisimman hyvä joku muu.
Kun
illansuussa possunniska oli mittarin mukaan noin 80-asteista, se sai uuniin
seurakseen perunalaatikon. Vähän yli 90-asteisena possu otettiin ulos uunista
ja revittiin haarukoilla suussa sulaviksi riekaleiksi.
Liha
ei ollut yhtään kuivunut ja maku oli ihan justiinsa sitä mitä pitikin. Uunivuoan pohjalla ei
ollut juurikaan nestettä, mutta lihasta sulanutta possunrasvaa kyllä,
riittävästi antamaan riekaleille sopivasti mehevyyttä ja M:n maustesekoitus
taas kerran korosti possunlihan omaa makua erinomaisesti. Aika upeaa
arkiruokaa?
Eihän
kolme henkeä saa tuhotuksi kahta kiloa possunlihaa vaikka kuinka yrittäisi,
joten seuraavana päivänä syötiin lämmitettyä nyhtöpossua eräänlaisena burgerina coleslawn
kanssa ja loppu yritetään käyttää leikkeleenä voileipien päällä. Höpö ja
Söpökin saivat maistipalan, kun olivat joutuneet koko eilisen iltapäivän
haistelemaan uunista leijuvia ihania tuoksuja. Jotenkin tuli sellainen
joulukinkku-deja-vu-olo. Mutta kun pulled porkia ei mitenkään voi tehdä vain pientä
määrää… Ehkä valmistetaan tätä seuraavan kerran vasta kun tulee vähän isompi
joukko syömään?
Coleslaw,
kaalisalaatti talon tapaan
valkokaalia suikaleina
porkkanaa karkeana
raasteena
punasipuli ohuina
renkaina
hapanta omenaa karkeana
raasteena
hiukan sitruunamehua
majoneesia maun mukaan
Majoneesia lukuun
ottamatta kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ja annetaan mehustua muutamien
tuntien ajan. Majoneesi sekoitetaan salaatin joukkoon vähän ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti