Usein
tuntuu siltä, että mitä hankalammaksi jotain reseptiä mainostetaan, sitä
arvokkaampana tätä ruokaa pidetään. ”Majoneesin öljy valutetaan kapeana nauhana
ja vispataan käsin voimakkaasti ettei majoneesi juoksetu.” Hyvä. Vispatkaa
vaan, mutta yhtä hyvän makuinen majoneesi syntyy paljon helpommallakin tavalla
- sauvasekoittimella, eikä työn helppous tee lopputuloksesta yhtään huonompaa.
Tämä onnistuu aina.
Meille
ei ole ostettu juuri ainoatakaan majoneesitölkkiä kaupasta sen koommin kun vuosia
sitten löysimme tämän nopean ja idioottivarman majoneesireseptin jostain
ruokablogista, jota kumpikaan ei nyt millään muista. Kun tätä on kerran
maistanut, kaikki kaupan majoneesit maistuvat pahalta ja tunkkaiselta.
Todella pikainen
majoneesi
1
kananmuna
2 tl
valkoviinietikkaa
1 rkl
Dijon sinappia
valkopippuria
suolaa
2 dl
rypsiöljyä
Kaada kaikki ainekset korkeaan
astiaan ja hurauta sauvasekoittimella majoneesiksi. Tämän helpompaa maukkaan majoneesin
valmistaminen ei voi olla! Pikamajoneesi säilyy käyttökelpoisena jääkaapissa
muutamia päiviä.
Kotitekoinen majoneesi maistuu paljon
raikkaammalta kuin mikään kaupan valmis tölkkimajoneesi.
Majoneesin voi maustaa haluamallaan
tavalla, sokerilla ja sinappijauheella, tai currylla, tai limettimehulla, tai
valkosipulilla ja persiljalla, tai chilillä ja ketsupilla, tai basilikalla ja
parmesaanilla, tai ihan millä itse haluaa.
Majoneesista voi
tehdä myös tartarkastikkeen
kalalle lisäämällä siihen silputtua sipulia, hienoksi leikattua valkosipulia,
tilliä, ruohosipulia, kaprista, sitruunamehua ja suolakurkkua.
Made fish & chips ja tartarkastiketta <3 hyvää! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti