Löysin tämän Yasmin Fahrin keiton etsiessäni erilaisia pyörykkäreseptejä. Se vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että päätin kokeilla. Keitto oli raikkaan makuinen ja mukavalla tavalla erilainen kuin tavallisesti. Kaurahiutaleet sopassa oli mielenkiintoinen uutuus minulle ja ne kyllä toimivat niin kuin oli ajateltukin eli sitoivat pyörykkämassaa ja suurustivat lientä juuri sopivasti.
Feta-broileripulla-pinaattikeitto
Sekoita kulhossa jauhettu broileri, fetamurut, raastettu sipuli, 0,75 dl kaurahiutaleita, 2/3 hienonnetusta tillistä, juustokumina, ½ tl kurkumaa, pari-kolme rouhausta mustapippuria sekä 1 tl hienoa merisuolaa. Sekoita ainekset hellästi sekaisin haarukalla, jotta taikinasta ei tule liian tiukkaa. Kostuta kädet ja pyörittele hellästi liikoja puristelematta pieniksi pyöryköiksi. Tästä määrästä niitä tulee n. 20 kappaletta.
Kuumenna öljy miedolla lämmöllä korkealaitaisessa paistinpannussa tai padassa ja kuullota siinä sipuli. Kun sipuli on hieman läpikuultavaa lisää 1 rkl kurkumaa sekä makusi mukainen määr chilihiutaleita. Sekoita ne ja anna kuullottua vielä hetki. Siirrä sipulit toiselle reunalle ja nostele pyörykät pannulle. Anna kypsyä nelisen minuuttia, käännä ja anna kypsyä vielä viitisen minuuttia.
Lisää pannulle 1 dl kaurahiutaleita sekä kuuma kanaliemi. Sekoita hellästi pyöryköitä rikkomatta niin, että sipulit ja kaurahiutaleet leviävät tasaisesti pannulle. Jos käytät suolatonta lientä niin lisää suolaa ja tarkista maku. Anna porista hiljaa kunnes pyörykät ovat kokonaan kypsyneet ja kaurahiutaleet pehmenneet, n. 5-7 min. Lisää sitten pinaatti sekä sitruunamehu. Anna hautua pari-kolme minuuttia hiin, että pinaatti pehmenee. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Nosta tarjolle sitruunalohkojen kera ja ripottele pinnalle loppu hienonnettu tilli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti