Kaiken kesäisen kalaruoan ja satunnaisten grillipihvien vaihteluksi mökin jääkaappiin on alkanut ilmestyä välillä jotain muutakin eläinproteiinia, kuten broilerinlihaa. Ei se kuitenkaan ole niin helppoa, sillä kaupan kylmäkaappi on täynnä erilaisia valmiiksi marinoituja leikkeitä, suikaleita ja kanariekaleita, mutta maustamatonta saa todella etsiä. Sitten kun löytää sen yhden ainoan paketin, siihen täytyy tarttua nopeasti ja siirtää omaan ostoskoriin riippumatta siitä onko paketissa broilerin fileetä, koipea, reisipaistia tai jotain muuta. Tällä kertaa paketissa sattui olemaan kaksi pienehköä rintaleikettä. Niistä syntyi seesamischnitzelit, jotka nautimme Lähi-idän salaatin kanssa.
Seesamischnitzelit
paistamiseen:
Paahda kuivalla pannulla 1 rkl seesaminsiemeniä ja murskaa ne hienoksi jauheeksi. Sekoita yhdelle lautaselle panko, paahdetut ja paahtamattomat seesaminsiemenet sekä hiukan suolaa ja mustapippuria. Yhdelle lautaselle riko kaksi munaa ja vatkaa ne tasaiseksi. Mittaa vehnäjauho kolmannelle lautaselle. Kaada paistinpannulle rypsiöljyä noin 2 cm paksuudelta.
Kuivaa litistetyt kanaleikkeet talouspaperilla taputtelemalla. Kasta ne sitten ensin molemmin puolin vehnäjauhoon, sitten vatkattuun kananmunaan ja lopuksi seesami-pankoseokseen niin että liha on kauttaaltaan peitossa. Kuumenna paistinpannu ja kypsennä schnitzelit öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi. Öljy on sopivan kuumaa paistamiseen, kun hyppysellinen öljyyn tipautettua pankojauhoa alkaa kuplia ja ruskistua.
Lähi-idän salaatti
2 tl sitruunamehua
Valmista salaatinkastike sekoittamalla sitruunamehusta, ruokaöljystä, suolasta, mustapippurista sekä hunajasta. Hunaja auttaa aineksia emulgoitumaan. Valuta kastike salaatin päälle ja sekoita kevyesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti