Jokin aika sitten valitin, että kaikki
ostamani veriappelsiinit ovat ihan tavallisen appelsiinin värisiä ja minulle
kerrottiin, että veriappelsiini tarvitsee kylmiä öitä punastuakseen. Ehkä
Sisiliassa, ja muualla missä veriappelsiineja kasvaa, on viime aikoina ollut
riittävästi koleita öitä, sillä perjantaina niitä löytyi irtomyynnistä,
oikean värisiä veriappelsiineja. Eihän niitä voinut kauppaan jättää. Ihan ensimmäinen
niistä valmistettu herkku viikonloppuna oli veriappelsiinisalaatti kevytlounaaksi.
Veriappelsiinisalaatti
Leikkaa fenkoli mandoliinilla millin ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa veriappelsiineista kuori pois ja leikkaa sitten ”fileet” irti lohkojen sisältä. Purista jäljelle jäänyt mehu kuppiin vinaigrettea varten. Lisää mehun joukkoon 2 rkl pikkelöintilientä punasipulikattilasta, rypsiöljy, suolaa sekä mustapippuria ja sekoita. Siinä on salaatin kastike.
Jaa ainekset kahdelle lautaselle ja viimeistele vinaigrettella.
Veriappelsiinit ovat kyllä ihan parasta❤️🍊Totta, sitruspuut tarvitsevat kylmää jotta niiden kuoren klorofyllit muuttuvat karotenoidiksi. Sen vuoksi täällä syksyn alussa appelsiinit ovat vihreitä, mutta sisältä ihan oikean värisiä🍊🍋❤️ja trooppisessa Venezuelassa appelsiinien kuori oli aina vihreä. Ihana salaatti❤️
VastaaPoistaNyt veriappelsiinit alkaa olla jo niin vähissä kaupoista, että päätin jatkaa tekemällä niistä lopuista curdia ja marmeladia. Täytyy katsoa jos ehtisi tekemään vielä toisen satsin, kun tuli niin hyvää :)
VastaaPoista