TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

Mansikkacaprese


Kesäkuussa koostin mansikkapäivityksen, jossa oli mukana muutama mansikkainen salaatti. Yksi niistä oli mansikka-mozzarellasalaatti, jonka joukossa oli paljon muitakin aineksia kuin vain noita kahta. Toisaalta, miksi pilkkoa monia eri aineksia kun pelkästä mansikasta, mozzarellasta ja basilikasta niistäkin tulee oikein hyvä välipala, caprese –salaatti, jonka virallisen version tomaatit vaan on vaihdettu mansikoiksi. Nyt sellainen onkin ihan parhammillaan niin kauan kuin makeita kotimaisia mansikoita on vielä torit täynnä. Helppoa, yksinkertaista, maukasta ja erinomainen välipala - tai vaikka mehevän grillipihvin kaveriksi.

 

Mansikkacaprese

(2 annosta)
 

400-500 g  tuoreita pieniä mansikoita

250 g (nettopaino)  pieniä mozzarellapalleroita
iso kourallinen tuoretta basilikaa
hyppysellinen suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
1 rkl  hyvää oliiviöljyä
1 rkl  juoksevaa hunajaa
2 rkl  hyvää balsamicoa

 

Perkaa mansikat, valuta minimozzarellat ja hienonna basilikanlahdet karkeasti. Sekoita keskenään oliiviöljy, hunaja sekä balsamico.

Jaa mansikat, mozzarellat ja basilikat kahdelle lautaselle ja pyöräytä sekaisin. Ripottele pinnalle suolaa sekä mustapippuria ja lopuksi valele salaatinkastikkeella. Nauti heti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti