Etsiessäni italialaisia jouluruokia tämä resepti tuli eteeni niin monesta eri lähteestä, että sen täytyy olla ihan oikea perinteinen italialainen joulusalaatti, tarkemmin määriteltynä kuulemma sisilialainen resepti. Tehtyäni maistiaisiksi ihan pienen annoksen tulin siihen tulokseen, että ei tämä olisi alkuruokana yhtään pöllömpi meidänkään joulupöydässämme.
Insalata di Natale
2 isoa fenkolia
3 sellerinvartta
3 kerää salaattisikuria (”endiivi”, katso linkki)
2 appelsiinia
2,5 dl kivettömiä vihreitä oliiveja
4 rkl kapriksia
1 granaattiomenan siemenet
1,5 dl pinjansiemeniä
2 rkl hyvää oliiviöljyä
1,5 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 sitruunan mehu
Viipaloi fenkolit ihan ohuiksi
viipaleiksi. Leikkaa sellerinvarret puolen sentin viipaleiksi ja ryöppää niitä
muutaman minuutin ajan kiehuvassa vedessä, minkä jälkeen jäähdytä ne heti jääkylmässä vedessä. Leikkaa sikurisalaattikerät pieniksi
paloiksi. Leikkaa appelsiineista kuoret ja ”fileoi” lohkot. Leikkaa vihreät
oliivit neljään osaan. Irrota granaattiomenasta siemenet (paras ohje täällä).
Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla.
Sekoita salaatinkastike
oliiviöljystä, suolasta, mustapippurista sekä sitruunamehusta.
Sekoita keskenään fenkoli, selleri,
sikurisalaatti, appelsiinilohkot, oliivit sekä kaprikset ja lisää salaatinkastike.
Sekoita ainekset kunnolla sekaisin, kaada salaatti tarjoiluastiaan ja
viimeistele granaattiomenan siemenillä sekä paahdetuilla pinjansiemenillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti