Sitä on taas säilötty ja pakastettu.
Punaherukoitakin. Osa punaisista meni pakkaseen perattuna, osa perkaamattomana
vadelmien kanssa (”vispipuurosekoitus”), osasta tein jälkiruokaa
rapuillalliselle (siitä lisää myöhemmin) ja viimeiset marjat on nyt leivottu muffinien
sisään. Taikina on helppo ja nopea, ei tarvita kuin vähän sekoittamista ja
sitten uuniin.
Punaherukkamuffinit
12 kpl
200 g vehnäjauhoa
75 g sokeria
75 g fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
80 g voita sulatettuna
1 ¼ dl kermaa
2 munaa
2,5 dl + 0,5 dl punaherukoita (voi olla pakastettujakin)
muruseos
15 g vehnäjauhoa
15 g sokeria
15 g kaurahiutaleita
20 g pehmeää voita
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
ja asettele muffinivuoan koloihin (12 kpl) paperivuoat.
Sekoita kuivat aineet keskenään
yhteen kulhoon. Sekoita jäähtynyt voisula, maito sekä kananmunat yhdessä
kulhossa. Nypi muruseoksen ainekset yhteen kulhoon.
Tee kuiva-aineiden keskelle kuoppa ja
kaada siihen muna-voi-maitoseos. Sekoita sen verran että aineksista tulee tasainen
massa. Kaada joukkoon 2 dl punaherukoita ja kääntele ne taikinan joukkoon
varovasti etteivät rikkoudu. Jos punaherukat on pakastettu, ne saavat puoliksi sulaa ennen niiden lisäämistä taikinaan. Jaa taikina tasan paperivuokiin. Ripottele kaksi
kolmannesta muruseoksesta muffinien pinnalle, paina jokaisen muffinin pinnalle
muutamia punaherukoita ja ripottele sitten loput muruseoksesta.
Kypsennä muffinit uunissa 175
asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes muffiniin työnnettyyn tikkuun ei enää
tartu taikinaa.
Anna muffinien jäähtyä pellillä
koloissaan muutaman minuutin ajan ennen kuin irrotat ne vuoasta ritilälle
jäähtymään kokonaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti