Parmesaanisipsit ovat maukasta pientä naposteltavaa. Ne soveltuvat niin sopan kaveriksi kuin ihan sellaisenaankin, dipattuna herkulliseen
kermaviili-sipulidippiin.
Vaikka reseptissä mainitaan
kesäkurpitsa, se ei anna näihin sipseihin makua sen enempää kuin pikkelöity
punasipulikaan, mutta ne yhdessä tekevät parmesaanisipsit paljon paremman
näköisiksi, hennon vihreä- ja punapilkullisiksi. Voimakas parmesaaninmaku taittuu erilaisilla yrteillä. Näihin meni
pari teelusikallista ihan hienoksi hakattua tuoretta rosmariinia, mutta olisi
saanut olla vielä vähän enemmänkin.
Parmesaanisipsit
(20-24 kpl)
100 g karkeasti raastettua parmesaania
150 g karkeasti raastettua kesäkurpitsaa
3 rkl hienonnettua pikkelöityä punasipulia
20 g pankoa
0,5 tl valkosipulijauhetta
1-3 tl hienonnettuja yrttejä oman maun mukaan
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
Laita raastettu kesäkurpitsa ja
hienonnettu punasipuli kaksinkertaiseen uuteen puhtaaseen
chifonet-liinaan tai caritaliinaan ja kierrä liina tiukkaan kiinni palloksi. Puristele kangaspalloa
kaikin voimin niin että saat kasviksista poistetuksi mahdollisimman paljon
kosteutta.
Sekoita keskenään parmesaani, panko,
valkosipulijauhe sekä hienonnetut yrtit (tuoreita tarvitaan enemmän, kuivattuja vähemmän). Lisää kuivahkoiksi puristellut kasvikset
ja sekoita nopeasti kaikki tasaiseksi massaksi. Nosta seoksesta kukkuraisen
ruokalusikallisen kokoisia kasoja leivinpaperille, noin 12 kasaa per pelti.
Tasoita kasat mataliksi.
Paista uunin keskitasolla 200
asteessa noin 10 minuuttia. Sipsit ovat valmiit kun ne ovat reunoilta
ruskistuneet. Ota pelti ulos uunista ja anna sipsien jäähtyä ja jähmettyä pellillä vielä
toiset 10 minuuttia. Paista toinen pellillinen heti perään. Suosittelen nauttimaan sipsit kohtalaisen nopeasti niiden tultua uunista. Varsinkin näin kesäkostealla nämä tuppaavat pehmenemään seuraavaan päivään mennessä.
Kermaviili-sipulidippi
1 tölkki kermaviiliä
0.5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
1-1,5 rkl sipulijauhetta
Sekoita ainekset keskenään ja anna dipin makuuntua 10-15 minuuttia ennen käyttöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti