Päivän kala, ehkä kahdenkin,
tulee lohesta jonka maustesuolasin ja pikapaahdoin kaasupolttimella. Tästä saa
pieniä sieviä annoksia vaikkapa porkkanan kanssa tarjottavaksi. Näin käsitelty lohi
on parhaimmillaan myös vadilla noutopöydässä, jossa sielläkin viipaloitu kala
voidaan ympäröidä kahdesti paistetuilla porkkanoilla.
Tilli-fenkolisuolattu ja
pintapaahdettu lohi
500
g mahdollisimman paksu pala C-leikattua
lohta
1
rkl fenkolinsiemeniä
1
tl mustapippuria
250
g karkeaa merisuolaa
100
g sokeria
1
sitruunan raastettu kuori
1
dl hienonnettua tuoretta tilliä
Leikkaa
lohi sellaiseksi nahattomaksi ja ruodottomaksi pötköksi, joka on
poikkileikkaukseltaan suunnilleen neliön muotoinen, tai ainakin tiukka
suorakaide.
Paahda
kuivalla pannulla siemenet ja mustapippurit (varo polttamasta niitä!), jauha mausteet
kutterissa suolan ja sokerin kanssa, lisää sitruunankuori sekä tilli ja sekoita
hyvin. Peitä lohi joka puolelta
suola-mausteseoksella ja anna maustua jääkaapissa vähintään kahden, enintään
kahdeksan tunnin ajan riippuen siitä miten hyvin suolattua kalaa halutaan.
Poista
sitten mausteseos, pese lohi juoksevan kylmän veden alla, kuivaa ja sivele
hyvällä soijakastikkeella. Tohota pinta kaasupolttimella ja tarjoile puolen
sentin paksuisina viipaleina.
Lisukkeena
on avokadoa ja hunajaglaseerattua oranssia porkkanaa (katso edellinen
päivitys). Lautaselle puolikas porkkana kauttaaltaan paistettuna,
leikkauspinnalle violettia porkkanapyreetä, pikkelöityjä valkoisia
porkkanasuikaleita ja väripilkuksi vihreää porkkanan naattia. Toimii lohen
kanssa erinomaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti