Pekingin ankka antoi inspiraation tälle burgerille. En ole koskaan ennen ajatellut, että ankanrintaakin voisi käyttää jauhelihana, mutta täytyihän sekin kokeilla. Ankanrinta on kuitenkin niin kuivaa lihaa, että sen joukkoon täytyy jauhaa rasvaista possua – sekin hyvin tyypillistä kiinalaista liharuokaa. Pekingin ankan kiinalaiset ”pannukakut” (oikeastaan se on lähinnä ohutta leipää eikä mitään pannukakkua) korvasin sämpylöillä, mutta muuten makumaailma pyrkii lähelle esikuvaansa kastikkeineen ja muine lisukkeineen.
Nämä hampurilaiset hävisivät niin
nopeasti, että ihan viimeisestä vaiheesta en ehtinyt ottaa annoskuvaa. Täytyy
vaan yrittää kuvitella miltä tämä näytti salaatin kanssa tarjoiltuna.
Chinese duckburger eli ankkaburgeri kiinalaisittain
1
ankanrinta
noin
250 g pala rasvaista possun kassleria
noin
50 g pala possun laardia
1
tl suolaa
0,5
tl kiinalaista viismaustetta
hiukan
mustapippuria myllystä
Hoisin -kastiketta
vähäsokerista
luumusosetta
tuoreita
luumuja
tuoretta
kurkkua
kevätsipulia
2
omenaa
kiinankaalia
6
hampurilaissämpylää
salaattiin
tuoreita
luumuja viipaleina
tuoretta
kurkkua suikaleina
kevätsipulia
kiinankaalia
rapeita
ankannahkamuruja
salaatinkastike
2
rkl ruokaöljyä
1
rkl omenaviinietikkaa
0,5
tl Hoisin -kastiketta
hiukan
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Leikkaa
ankanrinnasta nahka irti ja paista sitä pannulla miedolla lämmöllä paistinlastalla painellen kunnes nahka
alkaa saada väriä ja muuttua rapeaksi. Kaada nahasta irtoava rasva pannulta
pieneen kulhoon. Sitä rasvaa tarvitaan myöhemmin. Viimeistele ankannahan rapeus
paahtamalla sitä vielä uunissa 180 asteessa muutamien minuuttien ajan. Nosta
nahka talouspaperille kuivumaan ja ripottele nahalle hiukan merisuolaa ja ripaus sokeria.
Rouhi jäähtynyt, rapea ankannahka muruiksi ja käytä salaatin joukossa.
Kuori
omenat ja leikkaa ne vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi. Leikkaa siemenkota
keskeltä pois. Kaada paistinpannulle tilkka ankanrasvaa ja paista siinä
omenaviipaleet.
Leikkaa
ankanrinta, kassler ja possunlaardi pieniksi paloiksi ja jauha ne lihamyllyssä
karkeimmalla asetuksella. Sekoita joukkoon suola, viismauste sekä mustapippuri ja
jauha vielä toiseen kertaan samalla karkealla asetuksella. Sekoita varovasti, jaa
jauheliha kuuteen osaan ja taputtele niistä ohuet pihvit. Varo vaivaamasta
taikinaa liikaa ettei pihveistä tule liian tiiviitä. Paina pihvin keskiosa
hiukan kuopalle. Näin se ei pullistu liikaa paistettaessa. Kuumenna pannulla
tilkka ankanrasvaa ja paista pihvit kypsiksi. Lopuksi sivele pihvien pinta
ohuelti Hoisin -kastikkeella.
Paahda
sämpylät ja laita hampurilaisten täytteeksi kiinankaalia, luumusosetta ja
tuoretta luumua, ankkajauhelihapihvi, kurkkua, kevätsipulia sekä paistettua
omenaa.
Nauti salaatin kanssa.
Nauti salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti