Tämä ihanan värikäs ja maukas salaatti ei ole yritys syödä kevyesti, eettisesti tai terveellisesti, vaan näitä aineksia yksinkertaisesti sattui olemaan kaapissa. Kaiken lisäksi salaatin eri komponenttien maut toimivat loistavasti keskenään. Jopa M tykkää kasvisruoasta niin kauan kuin se on rehellistä kasvisruokaa yrittämättä imitoida maitotuotteita, liha- tai kalaruokaa. Päivän proteiini tuli silti maitotuotteesta, pariloidusta halloumista. Paketin kyljessä kerrottiin tämän juuston sisältävän 21 g proteiinia 100 grammassa tuotetta, mikä on jopa hiukan enemmän kuin broilerin keskiarvo.
Halloumi-porkkanasalaattia kahdelle
6
isoa porkkanaa (jos on väriporkkanoita, käytä myös niitä)
muutama
nokare voita ja hiukan juoksevaa hunajaa
suolaa
ja mustapippuria myllystä
noin
60 g rucolaa
2
rkl kuorittuja pistaaseja
1
pieni punasipuli
2-3
kevätsipulia varsineen
pikkunippu
tuoretta korianteria
1
avokado
tilkka
sitruunamehua
2
appelsiinia
1
tl punaviinietikkaa
1
tl juoksevaa hunajaa
suolaa
ja mustapippuria myllystä
200
g paketti maustamatonta halloumia
tilkka
ruokaöljyä
Pese
porkkanat huolella ja leikkaa jokainen pitkittäin 2-3 suikaleeksi. Hiero
porkkanasuikaleiden pintaan voita, laita ne vierekkäin uunivuokaan. Valuta
pinnalle hiukan hunajaa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kypsennä
porkkanasuikaleet uunissa 200 asteessa 50-60 minuuttia.
Huuhtele
rucolat ja jätä ne valumaan. Laita kaikki esikäsitellyt ainekset omiin
kulhoihinsa odottamaan salaatin kokoamista. Kuori punasipuli ja leikkaa se
ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna
korianterin lehdet karkeasti. Halkaise avokado, irrota kivi, viipaloi sisus ja
valuta pinnalle hiukan sitruunamehua estämään avokadon ruskettuminen. Leikkaa
appelsiineista kuoret ja fileoi sisus kalvottomiksi lohkoiksi. Purista jäljelle
jäänyt appelsiinin mehu juomalasiin, lisää joukkoon punaviinietikka, hunaja,
suola sekä mustapippuri ja sekoita. Tämä on salaatin kastike eli
appelsiinivinaigrette. Leikkaa halloumi puolen sentin viipaleiksi, sivele
hiukan öljyä parilapannulle ja pariloi halloumiin ruskeat raidat.
Kokoa
salaatti. Levitä vuoan pohjalle ensin rucola ja asettele muut ainekset rucolan
päälle. Viimeistele appelsiinivinaigrettella.