Jollain ruokasivustolla satuin näkemään suklaapuuron nimen ja kuvan. Mietittiin siinä sitten M:n kanssa, koska kumpikaan on viimeksi syönyt suklaapuuroa. Ei ainakaan pariin vuosikymmeneen, todennäköisesti siitä on paljon pidempikin aika. Ehkä joskus kouluikäisenä? Edellisestä kerrasta oli joka tapauksessa niin pitkä aika, että oli jo korkea aika tehdä sitä uudestaan.
Suklaapuuro
(ja sen parantelu ihan
uudelle tasolle)
1
l maitoa
1/4
tl suolaa
1
dl mannasuurimoita
0,5
dl sokeria
0,5
dl tummaa kaakaojauhetta (van Houten)
Kaada
maito (pinnoitettuun) kattilaan, lisää suola ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Sillä välin sekoita keskenään mannasuurimot, sokeri sekä kaakaojauhe. Kun maito
kiehuu, siivilöi kuiva-aineseos joukkoon. Siivilän kautta siitä syystä, ettei
puuroon jäisi kokkareita. Keitä puuroa miedolla lämmöllä koko ajan vispilällä
sekoittaen noin 8 minuuttia, minkä jälkeen siirrä kattila pois lämmöltä, laita
kansi päälle ja anna hautua vielä joitain minuutteja.
Periaatteessa
puuro on tällaisenaan hiukan jäähdyttyään valmista nautittavaksi maidon kanssa. Kannattaa kuitenkin nähdä hiukan lisävaivaa ja vatkata puuro kuohkeaksi, sillä se on paljon parempaa kuin pelkkä keitetty suklaapuuro.
Lisukkeena voi käyttää banaania, vadelmaa tai mikä omasta mielestä sopii
suklaan kanssa.
4 kpl (noin 70 g) Pätkis suklaata
arkisuklaapuuro |
4 kpl (noin 70 g) Pätkis suklaata
Jos sitten halutaan nostaa puuro ”nextille levelille”, tehdään suklaapuurosta minttusuklaapuuro. Otetaan neljä tavallista
Pätkis -patukkaa ja kuoritaan paperit pois. Suklaat veistellään kohtalaisen
ohuiksi lastuiksi ihan tavallisella ruokaveitsellä ja sekoitetaan vielä lämpimän puuron joukkoon sulamaan. Lopuksi puuro pätkislastuineen vatkataan kuohkeaksi
sähkövatkaimella samalla tavalla kuin marjapuuro. Voi koristella vaikka strösselillä, jos haluaa. Tämä vasta onkin nam!
VastaaPoistaSuklaapuuron keittämisestä- ja syömisestä on vierähtänyt useampi vuosikymmen, makumuisti kertoi, että hyvää se on.
Kaupassa näkyi olevan valmiita Suklaapuuromannasuurimoita, mutta
itse se tehdään ja parannellaan jollain herkulla.
Kiitos retro-ohjeesta
Sitäpä sitä, retroa ;)
VastaaPoistaVaikka lapsilla eri puolilla Suomea on erilaisia lempiruokia, suklaapuuro lienee kuitenkin ollut kaikille yhteinen.
Oi tämä tuo niin lapsuuden mieleen:)
VastaaPoista@ Jael
VastaaPoistaOlisiko siinä tämän viikonlopun jälkiruoka?