Suolaiset minipannukakut
maistuvat niin isoille kuin pienillekin, aikuisille ja koululaisille, lounaaksi
tai välipalaksi. Salaatin ja kastikkeen kanssa minipannari on lounasannos,
mikrossa lämmitettynä pienen koululaisen välipala. Itse asiassa näitä pitäisi
muistaa tehdä useamminkin.
Suolaiset minipannukakut muffinvuoassa
3
dl vehnäjauhoa
vajaa
puoli tl suolaa
muutama
rouhaisu mustapippuria myllystä
3
munaa (koko M)
5
dl maitoa
12
pientä nokaretta voita
Kaada
vehnäjauho kulhoon ja sekoita joukkoon suola sekä mustapippuri. Riko munat
jauhojen joukkoon ja vatkaa. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita koko
ajan. Kun pannukakkutaikina on tasaista, laita se tekeytymään jääkaappiin noin
tunnin ajaksi.
1
paketti HK:n amerikanpekonia
2 pientä uutta sipulia varsineen
1,5
dl raastettua cheddaria
40-50
g voita pieninä nokareina
Levitä
pekoniviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja laita pelti kylmään uuniin.
Säädä uunin lämpötila 160 asteeseen ja paista pekoneita kunnes ne ovat kauniin
ruskeita ja rapeita, noin 20-35 minuuttia. Nosta pekoniviipaleet talouspaperin
päälle kuivahtamaan ja kun ne ovat jäähtyneet, leikkaa ne ihan pieniksi
paloiksi. Leikkaa sipulit pieniksi kuutioiksi ja varret ohuiksi viipaleiksi.
Jaa
voinokareet tasan muffinipellin koloihin. Säädä uuni 220 asteeseen ja työnnä
muffinpelti uuniin kunnes voi on sulanut. Ota muffinpelti ulos uunista. Kaada
pellin koloihin sulaneen voin päälle ensin hiukan pannukakkutaikinaa ja jaa
niiden päälle sipulipalat. Sitten hiukan lisää pannukakkutaikinaa ja ripottele
pekonipalat vuokaan. Sitten loppu taikina ja viimeksi pinnalle raastettua cheddaria.
Kypsennä minipannarit uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes niiden
pinta on kauniisti ruskistunut. Jos käytät paperisia muffinvuokia, laita pelti
uunin alatasolle ja paista hiukan pidempään.
Rucolasalaatti ja jogurttikastike
(2
annosta)
3-4
kourallista rucolaa
2
tl omenaviinietikkaa
2
tl oliiviöljyä
1
tl juoksevaa hunajaa
ripaus
suolaa ja mustapippuria myllystä
1
dl maustamatonta vähärasvaista jogurttia
ripaus
suolaa
1
tl hunajaa
Huuhtele
rucolat juoksevan veden alla. Sekoita viinietikasta, öljystä, hunajasta ja
mausteista vinaigrette ja sekoita se rucolan joukkoon.
Sekoita
jogurtin joukkoon suola sekä hunaja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti