Otsikko on ihan höpöhöpöä. Eihän tänä päivänä kukaan enää mene yllätysvierailulle niin kuin silloin ”ennenvanhaan”. Nyt täytyy kaivaa kalenterit esiin ja sopia kyläilyajat kuukausia etukäteen. Tarjoilutkin pitää suunnitella tarkkaan, ettei vaan vahingossa aseta tarjolle jotain jota vieras ei syystä tai toisesta suostu syömään. Ei sitä noin vain oteta kaapista jotain, jossa saattaa olla laktoosia tai gluteenia tai puhdistettua sokeria tai eläinperäisiä ainesosia tai... Eipä… Mutta jos otettaisiin, kaapista voisi löytyä marenkia, banaaneja, suklaakastiketta ja kermavaahtoa tai jäätelöä. Ehkä pari mansikkaa tai vadelmaakin omalta pihalta.
Nostalgiatrippi nuoruuteen
tehdään valmistamalla nopea herkku sellaisista kaupan aineksista, joita voi
pitää kaapissa käytännössä lähes jatkuvasti. Tämä marenkiherkku on eräänlainen
eton mess’in ja pavlovan risteytys, jollaisia aikanaan laitettiin mökillä
useinkin, kun joku tuttu poikkesi päiväkahville. Se aito ja oikea, hiukan
ruskehtava, marenki ostettiin Porista Annan leipomosta, mutta nyt kun ei enää
ole aikoihin ollut erityistä asiaa sinne päin maata, muutkin marengit kelpaavat.
Eikä tarvitse olla edes ruskeaa.
Banaani-marenki-suklaatorttu
banaaneja
suklaata
tai suklaakastiketta
jäätelöä
tai kermavaahtoa
Aloita laittamalla lautasen pohjalle marenkilevy, sen päälle jäätelöä tai kermavaahtoa ja sen päälle banaaniviipaleita (mansikoita, vadelmia). Viimeistele suklaalastuilla tai suklaakastikkeella ja nauti heti.
Kaikkein upein herkkupala tästä syntyy siten, että rakennat isolle lautaselle mahdollisimman suuren marenkipyramidin, jonka väleihin lisäät täytteet.
Kelpaa ihan oikeiden päivällistenkin jälkiruoaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti