Joillekin tämä resepti on se ainoa oikea mustikkapiirakan resepti ja täytyy myöntää, että herkullisempaa saa etsiä eikä välttämättä sittenkään löydä. Tämä ”mummon mustikkapiirakka” –nimellä kulkeva resepti on kaiken lisäksi todella helppo ja onnistuu aina. Tosin tapani mukaan hiukan parantelin jo ennestään hyvää reseptiä ja lisäsin hiukan ekstramausteita, jotka nostivat piirakan, miten se nyt fiinimmin sanotaan, ”ihan uudelle levelille” (huh!)…
Mummon paras mustikkapiirakka
100
g jääkaappikylmää voita
1
dl sokeria
1 jääkaappikylmä
kananmuna (koko L)
2,5
dl vehnäjauhoa
1,5
tl erittäin hienoksi jauhettua kardemummaa
1
tl leivinjauhetta
5
dl tuoreita mustikoita
1
tölkki (200 g) kermaviiliä
1
kananmuna (koko L)
puolikkaan
limetin raastettu kuori
0,5
dl sokeria
Sekoita
keskenään vehnäjauho, kardemumma sekä leivinjauhe. Vatkaa kylmä voi ja sokeri
vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jääkaappikylmä muna voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhoseos ja
sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja
reunoille. Tasoita mustikat taikinan päälle. Vatkaa keskenään kermaviili, muna,
limetinkuori sekä sokeri ja kaada vuokaan mustikoiden päälle. Paista piirakkaa
200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti