Kun ”kolmen aineksen ruoat” ovat nyt niin kovin suosittuja, tässä meiltäkin sellainen. Siis ei mitään kolmen teollisen valmisteen yhdistelmää, vaan oikeasti kolmen tuoreen raaka-aineen ruoka – munaa, kermaa ja italialaista vihreää parsaa. Mausteita (suola ja mustapippuri) ja vuoan voiteluun tarvittavaa voita ei tietenkään lasketa aineksiksi? Eikä karhunlaukkaa, basilikaa tai lehtipersiljaa? Eikä lisukkeita, graavikirjolohta ja salaatinversoja? Eikä... ? No okei, tämä on melkein vain kolmen aineksen ruoka, josta riittää lounaaksi neljälle.
Parsa-uunimunakas
6
munaa
1
dl kermaa
500
g nippu vihreää parsaa
hiukan
suolaa ja mustapippuria myllystä
kourallinen
tuoretta karhunlaukkaa (tai ruohosipulia)
kourallinen
tuoretta basilikaa
kourallinen
tuoretta lehtipersiljaa
50
g mozzarellaraastetta
voita
vuoan voiteluun
8
viipaletta graavattua kirjolohta
sekalaisia
salaatinversoja
Riko
munat kulhoon ja vatkaa ne rikki. Lisää kerma ja mausta suolalla sekä
mustapippurilla. Leikkaa yrtit hienoksi silpuksi, lisää ne munakasmassaan ja
sekoita. Huuhtele parsat ja napsauta niistä kuiva tyvi poikki. Leikkaa parsat
parin sentin paloksi. Voitele uunivuoka voilla, kaada vuokaa ensin puolet munakasseoksesta,
ripottele sen päälle parsanpalat ja sitten loput munamassasta. Viimeistele pinta
mozzarellaraasteella. Kypsennä munakas 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Siellä se valmistuu ihan itsekseen, vahtimatta, sekoittamatta, helppoakin helpommin.
Tarjoile
graavikirjolohen ja salaatinversojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti