Viikon kala on tonnikala, MSC-sertifioituja tonnikalapihvejä tarjouksesta. Arvoin mielessäni reseptiä tonnikalaburgerin ja paistetun tonnikalan välillä ja burgeri hävisi – tällä kertaa. Tonnikalapihvit on paneroitu maustetulla mantelijauholla ja lisukkeena oli fetajuustolla maustettua myskikurpitsasosetta. Lisäksi avokadoa, pikkelöityä coleslawia sekä tuoretta korianteria.
Tonnikalapihvi täytyy paistaa
tosi varovasti, kuumassa ja nopeasti niin, että se kypsyy vain pinnalta.
Mantelipaneroitua tonnikalaa
kahdelle
2
tonnikalapihviä (à n 200 g/kpl)
hienoa
merisuolaa
mustapippuria
myllystä
1
kananmuna
2
dl mantelijauhoa
3
tl jauhettua inkivääriä
paistamiseen
oliiviöljyä
Taputtele
tonnikalapihvit kuiviksi ja ripottele niille molemmin puolin suolaa sekä hiukan
rouhittua mustapippuria. Riko kananmuna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki.
Laita toiseen kulhoon mantelijauho ja sekoita joukkoon inkivääri sekä hiukan
suolaa ja mustapippuria.
Kasta
tonnikalapihvit vatkattuun kananmunaan ja sen jälkeen kierittele ne
mantelijauhossa niin että jauho peittää kalan kauttaaltaan. Kuumenna
paistinpannulla oliiviöljyä tosi kuumaksi ja paista pihvejä vain sen verran,
että pinta ruskistuu joka puolelta, mutta sisus jää punaiseksi. Tarjoile heti
sopivien lisukkeiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti