Jos minulta kysytään, haluanko
keittiööni ison kassillisen DeliVerden yrttejä ja salaatteja, tottakai toivotan
sellaiset lämpimästi tervetulleiksi. Jo ennen tätäkin minulla on ollut
pitkäaikainen rakkaussuhde laadukkaisiin tuoreyrtteihin. Tuoreet mausteyrtit
antavat ruoalle sellaista makua, jota kuivamausteilla ei ikinä saa aikaan. Basilikaa, thaibasilikaa, timjamia, rosmariinia, ranskalaista rakuunaa, korianteria, minttua, kirveliä, salviaa, oreganoa, lehtipersiljaa... Jos
on tilaa, yrtit voi myös kesällä istuttaa ruukuistaan taimina puutarhaan tai parvekkeelle,
jolloin niistä riittää iloa vielä pidemmäksikin aikaa.
Lindrothin Puutarha Deliverde on
Maariassa, 8 km Turun keskustasta, sijaitseva perheyritys, joka tuottaa
laadukkaita isoja salaatteja ja monenlaisia vihanneksia jalkapallokentän
kokoisessa kasvihuoneessaan. DeliVerden lähiruokaa toimitetaan Länsi- ja
Etelä-Suomeen, Tampereen, Salon, Halikon, Turun ja Helsingin alueille. Kymmenet
tunnetut ravintolat, kuten Olo, Emo, Mami, Kaskis, ym, käyttävät DeliVerden
kasviksia. Tuotteita on myytävänä myös monissa eteläisen Suomen Prismoissa, K-Citymarketeissa
sekä Stockmannilla. Ja tietysti DeliVerden omassa myyntikojussa Turun
kauppatorilla.
Miettiessäni seuraavia reseptejä, yrtein maustettuja
ruokia, napsaisin mintturuukusta pari oksaa ja valmistin niistä
raikkaan juoman yhdessä limetin kanssa. Tätä voisi olla jääkaapissa kannussa vaikka jatkuvasti.
Minttu-limettimehu
puolikas
limetti
1
tl ruokokidesokeria
10
tuoretta mintunlehteä
hiilihapotettua
kivennäisvettä
Laita
tukevan pienen juomalasin pohjalle neljään osaan leikattu puolikas limetti,
sokeri sekä mintunlehdet. Murskaa ainekset keskenään ja kaada korkeaan lasiin.
Täytä lasi hiilihapotetulla kivennäisvedellä, sekoita ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti