Koska ihmisillä on taipumus hankkia liikaa ruokaa juhlapyhiksi ja sitten ihmetellään, kuka sen kaiken oikein lopulta syö, teimme pari piirakkareseptiä, joihin voi upottaa pääsiäisen ylimääräiset lampaanlihat. Tämän helppotekoisen piiraan makumaailma vie Kreikkaan
Lammas-feta-vuohenjuustogalette
taikina
120
g voita
150
g vehnäjauhoa
50
g hiivaleipäjauhoa
1
tl suolaa
2-3
rkl jääkylmää vettä
täyte
1
munakoiso
1
oksa tuoretta rosmariinia
2
valkosipulinkynttä
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa,
mustapippuria, oliiviöljyä
1
punasipuli
100
g fetaa
400
g kypsää lampaanlihaa
8
vihreää oliivia
100
g pehmeää vuohenjuustoa
voiteluun
1
muna
Sekoita
taikinan kuivat aineet keskenään ja leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Nypi voi
jauhoseoksen kanssa niin että siitä tulee ihan pientä murua. Sekoita joukkoon
vesi ja puristele taikina tiiviiksi palloksi. Kääri taikinapallo muovikelmuun
ja laita tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi ennen käyttöä.
Leikkaa
munakoiso sormenpään kokoisiksi paloiksi ja paista niitä kattilassa oliiviöljyssä
rosmariininlehtien kanssa kunnes munakoiso on täysin pehmeää. Kuori
valkosipulinkynnet ja kuullota niitä kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta kypsennetyt
munakoisopalat valkosipulin kanssa blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää
tilkka lämmintä vettä jos se on soseutumisen kannalta tarpeen. Mausta
munakoisosose sitruunankuorella, suolalla ja mustapippurilla.
Kuori
punasipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kypsä lampaanliha
suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa vuohenjuustosta kittikuori pois ja
viipaloi juusto.
Kauli
taikina leivinpaperin kokoiseksi ympyräksi. Levitä taikinan keskelle
munakoisotahna siten, että reunoilta jää noin 4 cm tyhjää. Ripottele galettepohjalle
sitten fetamuruja sekä punasipulikuutiot. Sen päälle lampaanliha, oliivit
pienempinä paloina ja lopuksi vuohenjuusto. Taita taikinan reunat täytteen
päälle ja voitele taikina vatkatulla kananmunalla.
Kypsennä
uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä vähän aikaa ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti