Kananmuna eri muodoissaan kuuluu
oleellisesti sunnuntaiaamiaiselle tai –brunssille samoin kuin myös erityisesti pääsiäiseen.
Kananmunan voi valmistaa mitä kekseliäimmillä tavoilla. Tämä on ainakin meille
uusi versio uunissa kypsennetyistä aamiaismunista. All-in-one croissantmunakas
valmistuu melko pienellä vaivalla tarvittaessa isommallekin joukolle
brunssi-/aamiaispöytään. Yksi croissantti/syöjä riittää.
All-in-one croissantmunakas
4 croissantia
4 munaa
2 kevätsipulia viipaloituna
cheddarjuustoa raastettuna
savulammasta hienonnettuna
4
rkl kermaa (tai maitoa)
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
Leikkaa
voisarvista ”kansi” pois ja aseta ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan
ritilän päälle jo mahdollista. Kuumenna uuni 185°C:een. Hienonna veitsellä
savulammas pieniksi paloiksi. (Voit valmistaa tämän myös käyttämällä hyvää
palvikinkkua tai rapeaksi paistettua pekonia, mistä itse eniten satut pitämään.)
En laittanut tähän tarkkoja määriä,
mutta lammasta oli hienonnettuna kourallinen. Pekonia käyttäisin 6 - 8
viipaletta, jotka kypsinä paloitellaan. Viipaloi kevätsipulit ja raasta
cheddarjuusto. Sitäkin maun mukaan, minulla reilu kourallinen. Riko munat kulhoon, lisää kerma ja vatkaa
seos. Sekoita sen joukkoon lammas, sipulit ja juusto ja mausta tarvittaessa
suolalla ja maun mukaan mustapippurilla.
Lusikoi munamassa croissanteille ja raasta vielä lopuksi lisää juustoa pinnalle. Vuoka uuniin ja noin 25 minuutissa munamassa on hyytynyt ja kauniin värinen. Nosta uunista, anna hetki vetäytyä ja nauti kiireetön pääsiäisaamun brunssi. Viimeistelimme annokset vielä Felixin kurkkusalaatilla ja tomaatilla.
Lusikoi munamassa croissanteille ja raasta vielä lopuksi lisää juustoa pinnalle. Vuoka uuniin ja noin 25 minuutissa munamassa on hyytynyt ja kauniin värinen. Nosta uunista, anna hetki vetäytyä ja nauti kiireetön pääsiäisaamun brunssi. Viimeistelimme annokset vielä Felixin kurkkusalaatilla ja tomaatilla.
Irti
leikatut kannet voi laittaa uunivuokaan croissanttien viereen paistumaan ja
laittaa kanneksi kypsennyksen jälkeen. Toinen tapa on nauttia ne erikseen
marmeladin tai hillon kanssa suolapalan jälkeen espresson, cappucinon tai muun
mieleisesi aamujuoman kanssa.
Ompa tosi kiva idea, pitääpä laittaa talteen tämä! Oon tosi laiska tekemään mitään suolasia tai keksimään mitään uutta aamiaiselle, mutta nämä kuulostavat kyllä todella herkullisilta! :)
VastaaPoistaOn se mielenkiintoista, miten samat ainekset vähän eri tavoin tarjoiltuna maistuvat ihan erilaiselta - tai ainakin se tuntuu siltä.
VastaaPoista