Vietnamilaiset kesärullat
1
paketti (12 kpl) pyöreitä riisipaperiarkkeja
ja iso kulho lämmintä vettä
iso
kourallinen tuoreita mintunlehtiä
iso
kourallinen tuoreita korianterinlehtiä
iso
kourallinen tuoreita thaibasilikanlehtiä
hienoksi
leikattua jäävuorisalaattia
1-2
dl pikkelöityä karkeasti raastettua porkkanaa
keitettyä
vermiselliä
sweet
chili kastiketta
2-3
avokadoa ohuina viipaleina
300
g isoja kuorittuja katkaravunpyrstöjä
Laita
kaikki ainekset esivalmisteltuina reseptin mukaiseen järjestykseen eli siihen
järjestykseen missä niitä käytetään. Tee yksi kesärulla kerrallaan ja kun
laitat niitä tarjolle, jätä rullien väliin hiukan tilaa, sillä muuten ne
takertuvat toisiinsa.
Kastele
riisipaperiarkki lämpimässä vedessä, mutta varo liottamasta liian kauan ettei
se pehmene liikaa. Aseta riisipaperi työlaudalle ja aloita täytteiden latominen
mausteyrteistä. Jatka jäävuorisalaatilla, pikkelöidyllä porkkanalla sekä
vermisellillä ja lusikoi pinnalle hiukan sweet chili kastiketta. Lopuksi muutama
avokadoviipale ja 3-5 isoa katkarapua. Nosta riisipaperin reuna täytteiden yli
ja sulje paketti taittamalla sivut sisäänpäin. Varo, sillä riisipaperi repeää helposti. Jatka pyörittämistä kunnes
paketti on nätisti rullalla. Tee seuraavat kunnes kaikki riisipaperiarkit on käytetty.
Nautitaan
hyvässä seurassa maustekastikkeisiin dipaten.
Vihreä nuoc cham kastike
3
rkl limettimehua
2
rkl sokeria
1
dl vettä
2,5
rkl kalakastiketta
chilihiutaleita
1
solo valkosipuli
3
rkl tuoretta korianteria
Laita
kaikki ainekset kapeaan korkeaan kulhoon ja aja hienoksi sauvasekoittimella.
Maapähkinäkastike
1,2
dl maapähkinävoita
1.5
dl vettä
2
rkl soijakastiketta
2
rkl riisiviinietikkaa
2
rkl limettimehua
1,5
tl raastettua inkivääriä
1
solo valkosipuli
0,5
tl seesamiöljyä
2
tl tuoretta korianteria
Laita
kaikki ainekset kapeaan korkeaan kulhoon ja aja hienoksi sauvasekoittimella.
Jos kastike tuntuu kovin paksulta, sitä voi hiukan ohentaa vedellä.
Nämä rullat eivät jätä ketään kylmäksi. Niin terveellistä ja kaunista ruokaa. Kiva ohjelmanumero vieraille kun saavat itse rullata sisään omat suosikkiaineksensa. Ja ne kastikkeet...taivaallista!
VastaaPoistaHyviä olivat, kyllä vain. Tällaiset ovat kivaa askartelua ja mielenkiintoisia uusia makuja. Katkiksen sijasta/lisäksi vietnamilaiseen makumaailmaan sopisi myös "karkkipossu"
VastaaPoistahttp://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2014/07/lions-and-tigers-and-bears-oh-my_11.html
Helsingissä on Ravintola Rulla, josta saa näitä mitä erilaisimmilla täytteillä. Juuri eilen maistelin Tofu/Rapu/Lohi versioita. Nämä näyttävät hyviltä, ja ravut sopivat näihin tosi hyvin. :)
VastaaPoista@ Kaura
VastaaPoistaMielenkiintoista. Kiitos kun kerroit. Pitää joskus käydä siellä lounaalla. Muuten se on sen verran sivussa normaaleilta reiteiltäni, etten ole edes huomannut.