Pakasteesta löytyi vielä yksi
viimesyksyinen Stockan hullujen päivien ankanrinta, jolle piti keksiä käyttöä.
Muutamaa hiukan erilaista reseptiä yhdistellen siitä tuli aivan ihana
salaatti, jossa yhdistyvät mausteinen ankanrinta, kauden paras sitrushedelmä
eli veriappelsiini, sekä punajuuri ja keltajuuri. Aluksi tuntui siltä kuin
aineksista ei millään saisi aikaan ruokaisaa salaattia kahdelle, mutta kummasti
tästä vaan tuli vatsa täyteen eikä mitään kaivannut lisää.
Ankanrinta-veriappelsiini-punajuurisalaatti
1
ankan rintafilee (350-400 g)
1
rkl fenkolinsiemeniä
1
tl jauhettua jeeraa
1
tl mustapippurirouhetta
0,5
tl karkeaa merisuolaa
ripaus
chilihiutaleita
1,5
dl tuorepuristettua veriappelsiinimehua
0,5
dl punaviiniä
1
rkl sherryviinetikkaa
1
tähtianis
ripaus
chilihiutaleita
1
rkl oliiviöljyä
1
tl sokeria
suolaa
ja mustapippuria myllystä
1
veriappelsiini kalvottomina fileinä
2
kevätsipulia ohuina viipaleina
0,5
dl paahdettuja hasselpähkinöitä
1
keitetty punajuuri
1
keitetty keltajuuri
salaattisekoitusta
jossa punasalaattia, jääsalaattia sekä rucolaa
Leikkaa
ankanrinnan nahkapuolelle vinottain viiltoja noin sentin välein siten että niistä
muodostuu ristikko, mutta viillot eivät mene ihan lihaan asti. Laita mortteliin
fenkolinsiemenet, jeera, mustapippuri, suola sekä chilihiutaleet ja hierrä ne
tasaiseksi seokseksi. Hiero mausteseos ankanrintaan joka puolelle ja laita
jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
Laita
kattilaan veriappelsiinimehu, punaviini, sherryviinietikka, tähtianis sekä
chilihiutaleet ja keitä seosta kunnes sen tilavuus tiivistyy noin puoleen, Siivilöi
seos ja lisää siihen oliiviöljy, sokeri sekä sopivasti suolaa ja mustapippuria.
Jäähdytä seos. Siitä tulee salaattikastike.
Aseta
maustettu ankanrinta kylmälle paistinpannulle nahkapuoli pannua vasten ja
kuumenna vähitellen kunnes rasva sulaa. Käännä ankanrinta ja paista myös
lihapuoli. Käännä vielä nahkapuoli pannua vasten, työnnä lihalämpömittari lihan
keskelle ja paista kunnes lihan lämpö saavuttaa +54˚C. Nosta ankanrinta
leikkuulaudalle vetäytymään, mutta älä peitä sitä.
Kun
ankanrinta on vetäytynyt 10-15 minuuttia, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa punajuuri sekä keltajuuri ohuiksi viipaleiksi. Rakenna aineksista kaksi salaattiannosta ja viimeistele ne veriappelsiinikastikkeella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti