Sitruunaruohomehu
on erilainen kesäjuoma. Sopii nautittavaksi niin kylmänä kuin kuumana ja jos
siitä haluaa drinkin, se toimii niin mocktailina kuin vaalean rommin kanssa.
Sitruunaruohomehu
1 sitruunaruoho
6 kuivattua kaffirlimetin lehteä
sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 vihreää kardemummakotaa
1 litra vettä
3 rkl ruokokidesokeria
Leikkaa sitruunaruoho 3-4 osaan ja murskaa ne kevyesti
(lihanuijalla, kattilanpohjalla tms). Kuori inkivääri ja murskaa sisus
kevyesti. Paina kardemummat rikki. Laita mausteet sekä vesi kattilaan ja keitä
hiljalleen poristen noin puoli tuntia. Anna mehun jäähtyä kattilassa.
Siivilöi mehu ja lisää vettä sen verran että sitä on
jälleen kokonainen litra. Lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut.
Nauti kylmänä laimennettuna 1 osa mehua ja 1 osa
hiilihapotettua kivennäisvettä
tai kuumana 1 osa mehua ja 1 osa vettä
tai drinkkinä laimentamattomana, lusikallinen
tomusokeria (mocktailina) ja tilkka vaaleaa rommia
shaken, not stirred.
shaken, not stirred.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti