TÄSTÄ VOIT HAKEA RESEPTEJÄ AIHEPIIREITTÄIN

torstai 15. kesäkuuta 2017

Banoffee + panna cotta



Kotimaisia mansikoita odotellessa puuhastelin jälkiruokaa ulkomaisista banaaneista ja kinuskikastikkeesta. Banoffee tarkoittaa banaani (ban) – toffee (offee) piirakkaa. Kun sen maut yhdistää yksinkertaiseen pannacottaan, lopputulos on riittävän makea, mutta ei ihan niin yltiömakea kuin se oikea banoffee-piirakka. Mutta jos haluaa makeampaa, kinuskikastiketta voi lopuksi valuttaa tämän jälkiruoan päälle niin paljon kuin sielu sietää.


Banoffeepannacotta
(6 annosta)


200 g banaania soseutettuna
6 dl maitoa/kermamaitoa/kermaa
150 g kinuskikastiketta/ dulce de lecheä
3 kpl (6 g) liivatelehteä
muutama Bastogne –keksi
pinnalle kinuskikastiketta


Kuori ja soseuta banaanit. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kaada kattilaan maito/kerma sekä kinuskikastike ja kuumenna seos kiehumispisteeseen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan nesteeseen. Lisää lopuksi banaanisose ja sekoita huolella. Anna pannacottaseoksen jäähtyä välillä sekoitellen vähän aikaa ennen kuin jaat sen annoskulhoihin. Näin pannacotan koostumus pysyy tasalaatuisempana sen hyydyttyä. Laita annoskulhot jäähtymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.

Tarjoiltaessa valuta pannacotan pinnalle kinuskikastiketta ja viimeistele Bastogne –keksin paloilla tai muruilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti