Galette
saucisse, tai kuten se sanotaan bretoniksi: kaletez gant silzig, on street
foodia gastronomian kehdosta, Ranskasta. Tarkemmin sanoen Bretagnesta. Siis
kyllä, elegantin haute cuisinen tryffelien, hummerin ja ankanmaksan lisäksi
Ranskassa on myös oma street food -kulttuurinsa. Ranskan kävijät ovat varmaan
pysähtyneet crêpe-kojulle nauttimaan suolaisen tai makean täytetyn krepin.
Bretagnessa tämä kreppi on tapana valmistaa tattarijauhosta. Usein bretagnelainen
kreppi eli galette on täytetty kinkulla, munalla sekä juustolla ja reunat
taitettu sisäänpäin, jolloin krepistä tulee nelikulmainen. Galette saucisse on toinen
versio, eräänlainen hot dog.
Galettetaikinan
tattarijauho kaipaa kumppanikseen yhtä voimakkaan (sianliha)makkaran, jotta
krepin maku ei olisi liian päällekäyvä. Meillä oli HK:n Kabanossi (kuoretonta)
grillibalkania, mutta yhtä hyvin jokin maukas artesaanimakkara sopii galette
saucissen eli Rennes hot dogin täytteeksi. Honey Dijon –sinappi, ketsuppi ja
kurkkusalaatti täydensivät makupaletin. Paahdettu sipulikin olisi sopinut.
Galette
saucisse eli Rennes hot dog
(noin 10 kpl)
krepit
330 g tattarijauhoa
1,5 tl suolaa
8 dl vettä
1 muna
paistamiseen kirkastettua voita
makkaroita esim HK Kabanossi grillibalkan
honey Dijon sinappia
ketsuppia
kurkkusalaattia
paahdettua sipulia
Sekoita keskenään tattarijauho sekä suola ja toisessa
astiassa muna sekä vesi. Lisää neste kuiva-aineisiin ja vatkaa seos
kreppitaikinaksi. Anna taikinan tekeytyä noin tunnin ennen käyttöä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti